Smart city – Kreatív Kolozsvár est Vitézy Dáviddal

Smart cityről fog szólni következő Kreatív Kolozsvár estünk, melyre 2018. január 22-én, 19 órakor kerül sor K+ Közösségi Térben.  Az előadást Vitézy Dávid,  a tömegközlekedés és a városi mobilitás szakértője tartja. 

A történelem folyamán sosem volt még olyan intenzív a városiasodás, mint napjainkban. Az ENSZ jelentése szerint a földlakók több, mint fele városokban él. Romániában mintegy 12 millióan laknak városokban, ami az összlakosság 55,1%-át teszi ki, de bőven elmarad az észak-amerikai régióhoz képest, ahol ez az arány 82%.

Az IT iparágat is régóta lázban tartja a kihívás, hogy milyen megoldásokkal lehet élhetőbbé tenni a városokat. Nem véletlen, hogy Japántól Hollandián át számos helyen kísérleteznek egyre komolyabban okosvárosi technológiákkal. Ez viszont nem egy standard folyamat, hiszen minden városnak meg kell birkóznia a maga urbanisztikai és építészeti sajátosságaival. Első lépés – és a legnagyobb kihívás is egyben – a forgalom és a közlekedés szabályozása, amely Kolozsvár számára is akut probléma. A kérdés, amire választ keresünk: Milyen lesz a jövő városának közlekedése?

A rendezvényen való részvétel ingyenes, viszont a tér befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékodat itt jelezheted: https://goo.gl/sgJmT6

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 2 =