Szabó Betti: azért lettem vállalkozó, hogy csapatban dolgozhassak

2019. március 19-én szerveztük meg az első eseményt a Kreatív Kolozsvár Reggelek sorozatban, amelyben fiatal vállalkozók osztják meg sikerük történetét, hogyan jutottak el oda, ahol most vannak. Az első reggel meghívottja Szabó Betti volt, a BOLD Branding Studio társalapítója és vezetője.

„Azért lettem vállalkozó, hogy csapatban dolgozhassak” – hangzott el, ahhoz pedig, hogy ez létrejöhessen, egy csapatra volt szükség. Szabó Betti és Szabó Dalma olyan embereket kerestek, akik nem csak, hogy értik a munkájukat, de szeretik is azt. Egy év után már összegyűlt egy 6-7 személyből álló csapat, idővel pedig egyre csak bővült. A cég szabályai letisztultabbá, a munka egyre produktívabbá vált. Betti szerint fontos, hogy mindenkinek meglegyen a mozgástere, rugalmas munkaidővel pedig a munka minőségi lesz. Fontos még, hogy az ember megtervezze, mivel is akar foglalkozni pontosan.

A BOLD Branding Studio rengeteget kísérletezett, mire eljutottak addig, hogy kifejezetten brandingstratégiákat dolgozzanak ki, hogy különféle brandeknek hiteles arcot és hangot tervezhessenek. Elégedett klienseik közé tartoznak többek között az Arta Mozi, a Delicate’s, a Reactor, az Ecsetgyár és az ÍZ Studio.

Ha újrakezdhetnék, szervezettebben indulnának neki, mivel a kezdeti időszak a kísérletezésről szólt számukra. Tapasztalatlanok voltak, nem voltak felkészülve egyes fordulatokra, azonban ez volt az, ami leginkább motiválta őket.

A 2017-ben alapított ügynökség saját tőke nélkül indult, ami nem feltétlenül jelentett hátrányt. Óvatos lépésekben haladtak, organikusan fejlődtek és saját erőforrásokat használtak fel. Persze, könnyebb valamilyen támogatással elindulni, minőségibb felszereléssel dolgozni, de a produktivitás nem az eszközökön múlik. A BOLD Branding Studio mára 10 alkalmazottal dolgozik, tavaly pedig átlépték az áfaküszöböt.

Az esemény egy kiértékelővel zárult, a beszélgetés alatt pedig a Szörcsey Ágnes és az ÍZ studio által hozott reggeliből falatozhattak a résztvevők.

Szerző: Petru Barbara
kommunikációs gyakornok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kilenc − 4 =