A Kreatív Kolozsvár két magyar designert visz a ZAIN – Design Expressions eseményre

A KREATÍV KOLOZSVÁR Bod Ádámnak és Keszeg Ágnesnek ad bemutatkozási lehetőséget a csütörtökön nyíló ZAIN kiállításon. A KREATÍV KOLOZSVÁR egyik célja az, hogy segítsen a kolozsvári kreatívoknak megismerni egymást és egymás munkáit, illetve segítsenek a nagyközönségnek is megismerni őket. A KREATÍV KOLOZSVÁR a PONT Csoport kezdeményezése.

Bod Ádám interaktív lámpáit, bár diplomamunkaként készültek, “medúza” kollekció néven a Pro Invent-en ezüstéremmel díjazták. Legfőbb különlegességük a térbeli változtathatóság: a lámpák az adott modelltől függően pár mozdulattal többféle alakot is felvehetnek. Külön figyelmet érdemel az is, hogy összetartó elemet vagy ragasztást nem tartalmaznak, a darabok összefűzéséből adódóan önmagukat tartják.

BodAdam

Keszeg Ágnes a kolozsvári Képzőművészeti Egyetem textil-design szakán végzett ruhatervezést 2006-ban, 2008-ban ugyanezen a szakon szerzett mesteri diplomát. 2006-ban jelent meg az első általa illusztrált gyerekkönyv (Szilágyi Domokos: Lám, egymást érik a csodák) a Cerkabella gyermekkönyvkiadó gondozásában, azóta több mint 25 kötete jelent meg itthon és Magyarországon is. 2007-tól a romániai Elle munkatársa, 2009 óta a spanyol Elle állandó munkatársa, de jelentek meg rajzai a kínai, törökországi, belgiumi, thaiföldi, japán, mexikói, horvátoszági Elle-ben is. 2009-ben tervezte az első selyemsál-kollekcióját, és ugyanakkor készítette az első divatbabákat is porcelánból, textilből.

KeszegAgnes

A ZAIN – Design Expressions csütörtökön nyíló, 60 designert bemutató kiállításán Ági és kendőkollekciója a Kreatív Kolozsvár és a ZAIN közti partnerség részeként lesz jelen.

Helyszín: Stefan Cel Mare tér 18. szám
Megnyitó: november 12., 19:00
A kiállítás csütörtök este 7-től vasárnap éjfélig látogatható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 + egy =