Események
Szűrők:
 • 2024. Jun. 14.
  The Office

  Kíváncsi vagy, hogyan lesz egy üzleti ötletből, startupból sikeres vállalkozás? Gyere el az F2F-Fiatalok a fiatalokért vállalkozói mentorprogram döntőjére! 

 • 2024. Apr. 04.
  Xponential Transylvania Coworking

  Van egy jó üzleti ötleted, vállalkozásod, társadalmi kezdeményezésed, amelynek termékei vagy szolgáltatásai fiataloknak szólnak? Jelentkezz a mentorprogramunkra, valósítsd meg az ötleted, fejleszd a vállalkozásod személyre szabott mentorálás segítségével és nyerd meg a 3000 eurós fődíjat!

 • 2023. Aug. 17.
  Xponential Transylvania Coworking

  Városról, városi sétákról, placemakingről, közösségi fesztiválokról és épített környezeti nevelésről beszélgetünk a 14. Kolozsvári Magyar Napokon. Meghívottunk: Klaniczay János építész, a KÉK-Kortárs Építészeti Központ projektjeinek vezetője.

 • 2023. Jun. 30.
  Xponential Transylvania Coworking

  Meghívtak egy online eseményre, de nem mentél el, mert nem győzött meg az arculata? Végiggörgetsz egy számodra ismeretlen fesztivál Instagram-oldalán és egyből érzed, hogy ez melyik ismerősöd stílusa? Érdekelnek a kortárs vizuális trendek ? Akkor Keszeg Anna  workshopja neked szól!

 • 2023. Jun. 29.
  Xponential Transylvania Coworking

  A környezettudatosság, az újrahasznosítás, a fenntarthatóság még egy olyan pazar iparágban is egyre nagyobb teret nyer, mint a divat. De mit hoz a jövő  és hogyan lehetünk fenntarthatóan divatosak? A slow fashion elterjedése miként hat a fast fashion-re? Stílus és divat, hogyan fejezhetjük öltözködésünk által a személyiségünk?

 • 2023. May. 16.
  sétatéri Kaszinó

  Kíváncsi vagy mit lehet kihozni egy üzleti ötletből két hónap alatt saját mentorral és tanácsadóval? Gyere el a a KPlusz tehetséggondozó keretprogram 8. szülinapjára, ahol  bemutatkoznak és pitch-elnek az F2F-Fiatalok a fiatalokért mentorprogramunk döntős csapatai. 

 • 2023. May. 11.
  Planetarium

  A következő estünkön Balogh Petyával, az RTL Klub Cápák Között műsorának befektetőjével beszélgetünk siker-sztorikról, startup alapításról, buktatókról és vállalkozásindításról, valamint minden másról, amiről te is tudni szeretnél a befektetéssel kapcsolatban!

 • 2023. Mar. 30.
  Xponential Transylvania Coworking

  Van egy jó üzleti ötleted, vállalkozásod, társadalmi kezdeményezésed, amelynek termékei vagy szolgáltatásai fiataloknak szólnak? Jelentkezz a csapatoddal a mentorprogramunkra, valósítsd meg az ötleted, fejleszd a vállalkozásod személyre szabott mentorálás segítségével és nyerd meg a 2000 eurós főnyereményt!

 • 2023. Mar. 10.
  Xponential Transylvania Coworking

  Vállalkozásba kezdenél? Szeretnéd átbeszélni és kielemezni vállalkozási tervedet üzleti szakértőkkel? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól a Kreatív Kolozsvár következő műhelye.

 • 2023. Jan. 31.
  Xponential Transylvania Coworking

  Milyen adattrendek formálják a jövőt 2023-ban? A következő estünkön adatbiztonsági szakértőket és adatvédelmi tanácsadókat beszélgetünk mindezekről és az általad feltett kérdésekről. 

 • 2022. Dec. 19.
  Xponential Transylvania Coworking

  A vásárló szentül hisz abban, hogy szinte mindig racionális döntést hoz, a valóságban viszont az ésszerű, logikus döntés gyakran csak egy illúzió.

 • 2022. Dec. 08.
  Xponential Transylvania Coworking

  A Kulturális esemény- és közönségszervezés workshop lehetőséget teremt arra, hogy gyakorlati példák által fejleszd készségeidet és helyezd el rendezvényeid egy-egy város kulturális életében.

 • 2022. Dec. 07.
  Xponential Transylvania Coworking

  A december 7-i Kreatív Kolozsvár estünk vendége Isola Anna, a Hangvető nemzetközi projekttanácsadója.

 • 2022. Nov. 12.
  Planetarium

  Ismerd meg az első mentorprogramunk döntős csapatait és vállalkozásaikat!

 • 2022. Oct. 10.
  Planetarium

  Ha van egy vagy több megvalósításra váró ötleted, vagy legalább egyszer elgondolkodtál már azon, hogy vállalkozást indítasz, akkor ez a Kreatív Kolozsvár beszélgetés neked szól!

 • 2022. Oct. 10.
  Xponential Transylvania Coworking

  Változó, bizonytalan, összetett, kétértelmű – ilyen világ forrong most a vállalkozásod körül. Ezek mind olyan hatások, amelyek nehezítik a vállalkozások tervezését, veszélyeztetik a megtérülést.

 • 2022. Oct. 03.
  Xponential Transylvania Coworking

  Építsd fel sikeresen a vállalkozásod, amit megálmodtál! Ebben segít az ingyenes mentorprogramunk.

 • 2022. Aug. 19.
  Xponential Transylvania Coworking

  Ismerkedj meg a vállalkozás világának legújabb változásaival, a legfrissebb trendekkel, beszélgess tapasztalt vezetőkkel és vágj bele az ötleteid megvalósításába!

 • 2022. Jun. 28.
  Xponential Transylvania Coworking

  Június 28-án arról beszélgetünk, hogy milyen fontos változások történtek a munkaerőpiacon, szó lesz az új trendekről, a lehetséges karrierutakról, és bármi másról, ami kezdő vagy haladó vállalkozóként fontos számodra.

 • 2022. May. 20.
  Xponential Transylvania Coworking

  Ha most indítottad a vállalkozásod, vagy van egy vállalkozási ötleted, akkor biztosan rengeteg kérdésed is van. Ezekre kaphatsz választ a Kreatív Kolozsvár Workshopunkon!

 • 2022. May. 20.
  Xponential Transylvania Coworking

  Ezúttal Hűvös Ágnes stratégiai tanácsadóval azt járjuk körbe, hogy mit jelent a strukturált értékesítési stratégia és pontosan mi a marketing feladata egy vállalkozásban.

 • 2022. May. 12.
  Xponential Transylvania Coworking

  Mikor és hogyan érdemes tőkét bevonni a vállalkozásod számára, beruházásra, fejlesztésre vagy más üzleti célra? Május 12-én meghívottjaink választ nyújtanak ezekre a kérdésekre. Tarts velünk!

 • 2021. Dec. 14.
  Xponential Transylvania Coworking

  Zárjuk közösen a 2021-es évet a Kreatív Kolozsvár Karácsonyi Meet-upján, ahol találkozhattok Kereskenyi Balázzsal, az IBM Budapest Lab igazgatójával, illetve Szőcs Endrével, az Xponential Transylvania Coworking tér ügyvezetőjével!

 • 2021. Dec. 10.
  Xponential Transylvania Coworking

  Meghívottunkkal, Gyöngyösi Csillával, a Musafir Nyelviskola alapítójával gyökeresen másfajta, közösségépítésen és kulturális ismeretek átadásán alapuló nyelvoktatási szemléletükről.

 • 2021. Jun. 24.
  K+ Közösségi tér

  Meghívottunk, Mostis Gergő kultúraszervező, közösségszervező, vállalkozó, és nem utolsó sorban a Kreatív Kolozsvár program munkatársa már a kezdetektől fogva. Nagyváradról költözött Kolozsvárra, Nagyváradon a Moszkva kávézót, Kolozsváron pedig a Planetáriumot hozta létre.

 • 2021. Jun. 18.
  Online

  Kreatív Kolozsvár: Online filmipari workshop Deák Kristóffal és Tarr Bélával!
  A hatodik alkalommal megszervezett filmes tematikájú online workshopunk a nagyjátékfilm gyártásról szól. Megnézzük, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a filmiparban, alaposan körbejárjuk a „koncepció” fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.

 • 2021. Jun. 15.
  Online

  Dr. Kádas Péter orvos, közgazdász, online marketing szakértő. A Golden Blog Díjas szerző több vállalkozása mellett a Startupdate Bloggal és a Traction Tribe befektetési alappal vett részt a magyarországi startup ökoszisztéma építésében.

 • 2021. May. 31.
  Online

  Emelt színtű vállalkozásfejlesztő workshop a Kreatív Kolozsvár szervezésében! Miket járunk majd körbe? Például, hogy honnan tudsz pénzt bevonni a vállalkozásodba. A forrásbevonás stratégiai szintű kérdéseire is választ kaphatsz a Kreatív Kolozsvár emelt szintű workshopján, amelyre olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek már működő vállalkozásuk van, ez bevételt termel és a növekedés, skálázás a következő megcélzott lépés.

 • 2021. May. 28.
  Online

  Újabb online zeneipari menedzsment workshop-al érkezünk hozzátok május 28-29. között, 10:00-16:00 órás intervallumban, egy kis Zoom meeting keretén belül!

 • 2021. May. 26.
  Online

  Rendhagyó Kreatív Kolozsvár estünkön Bálint Csaba, Csala Dénes és Nagy Bálint Zsolt válaszolnak a kérdéseitekre. A kutatókkal élő videóban beszélgetünk szerdán, május 26-án, 18:00 órától, a beszélgetést Farkas András moderálja. Az élő közvetítés közben is be lehet kapcsolódni, kommentben kérdéseket feltenni.

 • 2021. May. 20.
  Online

  A következő Kreatív Kolozsvár Reggel meghívottjai Berke Krisztina és Sándor, akik a Chef’s Home- Freedom Garden Transilvania név alatt saját vállalkozást nyitottak 2020-ban, ahol az étel és különböző események találkoznak.

 • 2021. May. 04.
  Online

  A következő Kreatív Kolozsvár est meghívottja Balogh Péter, az RTL Klub-os Cápák Között műsorának zsűritagja, a Baconsult magyarországi angyalbefektető csapat alapítója. Az est fókuszában pénzügyi témák lesznek, pontosabban, az első tőkebevonásra való felkészülés szükségességéről és hogyanjairól lesz szó.

 • 2021. Apr. 29.
  Online

  Szélyes Levente a Codespring (Softech) IT vállalkozás alapítója és CEO-ja, mely egy kolozsvári szoftverfejlesztő és outsourcing cég. Szélyes Levente egyike azoknak a szenvedélyes szoftvermérnököknek, akik a 90-es évek közepén egy más elképzelést képviseltek azzal kapcsolatban, hogyan lehet a szoftverfejlesztő szolgáltatásokat elkezdeni abban az időben.

 • 2021. Apr. 19.
  Online

  Vállalkozásba kezdenél? Pénzügyi tanácsadásra van szükséged? Szeretnéd átbeszélni és kielemezni vállalkozási terved üzleti szakértőkkel? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól következő ingyenes képzésünk!

 • 2021. Apr. 13.
  Online

  Tomán Szabinát legtöbben az RTL Klub-os Cápák Között műsorából ismerhetik. Feltevődik a kérdés, hogy mi jogosította fel őt arra, hogy zsűriként szerepeljen a neves műsorban? Szabina a vállalkozói élete előtt modellként dolgozott, így jókora tapasztalata volt a diétákban, sokszor még a koplalás is opció volt arra, hogy megtartsa formás alakját. Gyereke megszülése után viszont 30 kilót hízott, ami már nehezebb dió volt a leadásra, így elkezdett alternatívákat keresni, hogy újra formába kerülhessen.

 • 2021. Mar. 31.
  Online

  A következő Kreatív Kolozsvár Reggel meghívottjai Albert-Tóth Csilla és Erdei-Dolóczki Tímea lesznek, akik az Ideativa (https://ideativa.ro/) építésziroda alapítói. Mindketten építészetet tanultak és a szakmán belül kezdtek el dolgozni. Néhány év munkatapasztalat után azonban úgy döntöttek, megalapítják saját vállalkozásukat és ezzel együtt irodájukat is.

 • 2021. Mar. 26.
  Online

  Egyetemista vagy, és többet szeretnél kihozni az idődből, esetleg gondolkodsz egy saját vállalkozás elindításában? Ha igen, ez az előadás neked szól!

 • 2021. Mar. 19.
  Online

  Szülő vagy kisgyerekkel, kisgyerekekkel vagy már nagyobb palántákkal és gondolkodsz egy saját vállalkozás elindításán? Ha igen, ez az előadás neked szól!

 • 2021. Mar. 15.
  Online

  A következő Kreatív Kolozsvár est a startup szcénába röpít minket, egy olyan helyre, ahol fontos az ismerkedés, a kapcsolatteremtés, a kapcsolatápolás és a kapcsolatfenntartás.

 • 2021. Mar. 12.
  Online

  Főállásban dolgozol, és azon gondolkodsz, jó lenne saját vállalkozást indítani? Ha igen, ez az előadás neked szól!

 • 2021. Mar. 04.
  Online

  Hogyan lesz egy hobbiból vállalkozás? Mi lenne, ha a megélhetésed csupán a szórakozásod lenne, egy kis adminisztrációval megspékelve? Ha foglalkoztatnak ezek a kérdések, Kalamár Gáspár – Gábor, a következő Kreatív Kolozsvár Reggel meghívottja és Gavart Productions (https://gavart.ro/) alapítója, kreatív vezetője a Te embered.

 • 2021. Mar. 02.
  Online

  Vannak kihívások, amikben egy jó tanácsadó tud legjobban segíteni. És vannak kihívások, amikben más vállalkozók. A vezetett mastermind ezt a két előnyt ötvözi: 6 hasonló vállalkozó, 6 különböző vállalkozás, 4 alkalom – és egy nagyon gyakorlott tanácsadó, aki nemcsak a kereteket adja, hanem a tartalomhoz is hozzátesz.

 • 2021. Feb. 23.
  Online

  Megyeri Mirtill tanulmányait a társadalomtudományokban mélyítette el leginkább, tanult nemzetközi kapcsolatokat, szociológiát és politikatudományt, szervezetfejlesztést is. Megfordult a budapesti Corvinus egyetemen, de a Metropolitan-ról is szerzett diplomát, Skóciában is tanult egyetemi évei során. Dolgozott az Egyesült Nemzetek Szervezeténél (ENSZ) és a Nestlé-nél is, munkakörei közt szerepelt a PR, kommunikáció, projekt koordináció, munkáltatói márkaépítés is.

 • 2021. Jan. 28.
  Online

  Az eddig ismert vállalkozói világ az elmúlt évben átalakult, sok változáson ment át. Számos vállalkozás számára válságot hozott, olyan helyzeteket, ahol újra kell gondolniuk helyzetüket. Milyen kockázatokkal kell számolnia a vállalkozásoknak a következő évben? Hűvös Ágnes szakértő segítségével erre a kérdésre keressük a válaszokat a következő Kreatív Kolozsvár Reggelen.

 • 2020. Dec. 17.
  Online

  Zárjuk közösen a 2020-as évet, beszélgessünk rólatok! Mi történt ebben az újdonságokkal és kihívásokkal teli évben vállalkozásotokkal, mi várható a Kreatív Kolozsvárban az évad második felében, 2021 elején? Karácsony előtt egy kötetlen, kora esti online találkozóra várunk benneteket a Kreatív Kolozsvár programban!

 • 2020. Dec. 16.
  Online

  Rendhagyó virtuális konferenciával zárjuk a K Plusz program idei évadját. A fiatalokat és jövőt helyezzük a középpontba. A második alkalommal megszervezett Innovációs és Tehetségkonferencián oktatással, városi mobilitással, valamint a munka és az üzlet jövőjével kapcsolatos témákat járunk körül. Előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várunk mindenkit szeretettel!

 • 2020. Dec. 11.
  Online

  Olyan fiatal kis- és középvállakozóknak szól a Kreatív Kolozsvár programon belül megszervezett Virtuális leadership képzés, akik virtuális csapatban dolgoznak, ahol esetleg csökkent a hatékonyság, nehezebb lett a csapaton belüli kommunikáció és motiváció, és ezekre a helyzetekre keresnek megoldást.

 • 2020. Dec. 10.
  Online

  Czirjék Kati nevével sok helyen találkozhattok: a Női Vállalkozók Erdélyben egyik alapítója, közösségszervező, eseményszervező. A nők számára vállalkozónak lenni az önállósodás egyetlen formája – mondja, beszélgetünk a női vállalkozó szerepről, az idei év kihívásairól, és nem utolsó sorban az Angyalkaravánról is, amelynek ő az egyik főszervezője.

 • 2020. Dec. 02.
  Online

  Olyan fiatal kis- és középvállakozóknak szól a Kreatív Kolozsvár programon belül megszervezett Vezetői készségfejlesztés és változásmenedzsment képzés, akik csapatban dolgoznak, és hatékonyabban szeretnének nehéz helyzeteket kezelni.

 • 2020. Nov. 26.
  Online

  Vezetői kihívások válságos időszakban Varga-Pál Petry Zsolt, a Petry, egy több mint száznegyven éve indított családi vállalkozás ügyvezető igazgatójával megnézzük, milyen vezetői kihívásokat rejtett az elmúlt válságos időszak, milyen megoldásokat talált egy gasztronómiai vállalkozás, hogy továbbra is sikeres maradjon a piacon. Olyan témákat boncolgatunk majd, mint a cég- és csapatépítés kihívásai, sikerei, buktatói, a folyamatosan változó romániai körülmények miatt elvárt vezetői rugalmasság.

 • 2020. Nov. 06.
  Online

  Ötödik alkalommal megszervezett filmes tematikájú online workshopunk a nagyjáték- és rövidfilm gyártásról szól. Megnézzük, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a filmiparban, alaposan körbejárjuk a „koncepció” fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.

 • 2020. Oct. 30.
  Online

  A könnyűzeneipar pénzügyi gerincét 2010-től az élő fellépések határozták meg. Gyors fellendülést mutatott a fesztiválpiac, de a klubok, klubkoncertek is jócskán megszaporodtak. Ennek vetett véget drasztikusan a világjárvány, derékba törve a fellendülő zenei iparágat.
  Mi következik a válság után és mire érdemes felhasználni egy „üres” évet?

 • 2020. Aug. 21.
  Planetarium Kids

  Négy kolozsvári kisvállalkozás példáján keresztül térképezzük fel a Kolozsvári Magyar Napokon, milyen rövid- és hosszútávú károkat okozott a koronavírus a KKV szektorban, de legfőképp azt, kinek milyen stratégiája van az újrainduláshoz, válságkezeléshez.

 • 2020. Aug. 20.
  Planetarium Kids

  A koronavírus kis- és középvállalkozásokra kifejtett negatív hatásairól és az őket a kilábalalásban segítő állami hitel-, illetve pályázati lehetőségekről beszélgetünk a @Kolozsvári Magyar Napok első napján. Itt megkapod a legfontosabb tudnivalókat az IMM Invest és IMM Leasing programokról és a nemsokára elérhető állami garanciavállalású romániai támogatásokról.

 • 2020. May. 13.
  Online

  Rendhagyó Kreatív Kolozsvár estünkön Bálint Csaba, Csala Dénes és Nagy Bálint Zsolt válaszolnak a kérdéseitekre. A kutatókkal élő videóban beszélgetünk szerdán, május 13-án 19 órától, a beszélgetést Farkas András moderálja. Az élő közvetítés közben is be lehet kapcsolódni, kommentben kérdéseket feltenni.

 • 2020. Apr. 08.
  Online

  Olcsóbb lesz a hitel vagy drágább a következő néhány évben? Lehetséges egy 2007-2008-as szintű pénzügyi válság? Mit tehet egy bank a vállalkozókért és a kezdő vállalkozókért? Nagyon sok kérdés érkezett Diósi Lászlóhoz, a Mobiasbanca vezérigazgatójához, aki Kisinyovból válaszolja meg ezeket.

 • 2020. Apr. 01.
  Online

  Válságidőszakbeli innovációról, állami beavatkozásokról, befektetők, mentorok szerzéséről és nagyon sok más témáról kérdeztétek Hild Imrét, aki ebben a videóban válaszol ezekre a kérdésekre.

 • 2020. Jan. 31.
  K+ Közösségi tér

  Vállalkozásba kezdenél? Szeretnéd átbeszélni és kielemezni vállalkozási tervedet üzleti szakértőkkel? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól a Kreatív Kolozsvár következő műhelye 2020. január 31. és február 2. között a K+ Közösségi térben.

 • 2019. Dec. 16.
  Planetarium Kids

  Zárjuk közösen ezt a naptári évet, beszélgessünk rólatok, vállalkozásotokról, és arról, hogy mi várható a Kreatív Kolozsvárban az évad második felében, 2020 elején. Karácsony előtt egy kötetlen kora esti találkozóra várunk benneteket a Kreatív Kolozsvár programban a Planetariumba!

 • 2019. Nov. 26.
  K+ Közösségi tér

  Tulajdonos vagy vezető a vállalkozásban – miért és hogyan válaszd szét tisztán a kettőt? Hűvös Ágnes, a Karson Consulting vezetőjének előadására, illetve közös beszélgetésre várunk szeretettel rendhagyó Kreatív Kolozsvár Reggelünkön 2019. november 26-án 9 órától a K+ Közösségi térbe. A vezető és tulajdonosi szerep szétválasztása mellett arról is szó lesz, hogy mikor válik vagyonná a vállalkozás a tulajdonosa számára.

 • 2019. Nov. 22.
  K+ Közösségi tér

  Honnan tudsz pénzt bevonni a vállalkozásodba? A forrásbevonás stratégiai szintű kérdéseire kaphatsz választ a Kreatív Kolozsvár emelt szintű workshopján, amelyre olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek már működő vállalkozásuk van, ez bevételt termel és a növekedés, skálázás a következő megcélzott lépés.

 • 2019. Oct. 15.
  K+ Közösségi tér

  A GDPR alkalmazása óta nagyban megváltozott az adatok gyűjtése és a cookie-k használata a weboldalakon, akárcsak a hírlevelek küldése. Milyen megoldásoknak köszönhetően lesz GDPR ready egy weboldal? Hogyan lehet növelni a hírlevélre feliratkozók vagy az online vásárlók számát a GDPR megsértése nélkül?

 • 2019. Jun. 14.
  K+ Közösségi tér

  Nagyszabású konferenciával zárjuk a K Plusz program idei évadját: társadalmi és technológiai innovációval, tehetséggondozással, munkavállalással és vállalkozással kapcsolatos témákat járunk körül az Innovációs és Tehetségkonferencián. Rendhagyó Kreatív Kolozsvár-reggellel, előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várunk mindenkit szeretettel!

 • 2019. May. 03.

  Következő Kreatív Kolozsvár estünk előadója Berényi Konrád online marketing szakértő, közgazdász, az onlinemarketing.hu vezetője. 1995 óta foglalkozik az internettel, 1996 óta az internet üzleti lehetőségeivel és felhasználásával. Ő írja és szerkeszti az egyik legrégebbi marketinges szakmai blogot (onlinemarketing.blog.hu). Több marketing szakkönyv társszerzője, 2014 óta az MKB Kiválóságok Klubja tagja.

 • 2019. Apr. 25.

  Következő Kreatív Kolozsvár estünk előadója Heal Edina, a Google Magyarország egykori igazgatója, aki szerint a digitalizáció nem opcionális, hanem létkérdés. “Élsz, vagy meghalsz! Ez a tét!”
  Előadásában szó lesz a Google üzleti modelljeiről, a digitalizáció irányába induló vállalkozások fejlődési lehetőségeiről, digitális tartalomgyártásról és a nők kiemelten fontos szerepéről a kreatív iparágakban.

 • 2019. Mar. 29.

  Idei első kreatívipari workshopunk a film és reklámfilm gyártásról szól. Előadóink segítségével megvizsgáljuk, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a film- és reklámiparban, alaposan körbejárjuk a koncepció és a pitch fogalmát és megtanulunk jól „briefelni” is.

 • 2019. Mar. 28.

  Hosszú út vezetett a géprombolás korától a mesterséges intelligenciáig. Míg a 19. században a gép volt a közös ellenség, addig mára nyilvánvalóvá vált, hogy egyetlen munkavállaló, egyetlen vállalkozás és egyetlen nemzetgazdaság sem lehet versenyképes ha nem reagál időben a digitalizáció kihívásaira.

 • 2019. Mar. 26.
  K+ Közösségi tér

  Home office, freelancer, coworking. Sűrűn használt fogalmak, ám alig tíz éve terjedtek csak el igazán. Ekkor kezdtek megjelenni azok a közösségi irodák, amelyek befogadták a hagyományos munkaszervezetekben nem dolgozó egyéni vállalkozókat, szabadúszókat, kezdő cégeket és startupokat. Átalakulóban a munkavégzés és a munkamorál, hiszen ez generációs kérdés is egyben.

 • 2019. Mar. 22.
  K+ Közösségi tér

  Hogyan lesz pénz a vállalkozásból, honnan lesz pénz a növekedésre? A legfontosabb pénzügystratégiai, pályázati és finanszírozási kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű vállalkozási készségfejlesztő képzésünkön március 22. és 24 között. Olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek vállalkozása min. 1-2 éve működik, bevételt termel és a növekedés, skálázás a következő megcélzott lépés.

 • 2019. Mar. 19.
  K+ Közösségi tér

  Új rendezvénysorozatunkon, a Kreatív Kolozsvár Reggeleken fiatal vállalkozások mesélik el, hogyan építkeztek, tanultak a nehézségekből, hogyan birkóztak meg a kihívásokkal, és hogyan jutottak el oda, ahol most vannak. Gyere el, csatlakozz a beszélgetéshez, oszd meg te is egy kávé mellett tapasztalataidat, bukásaidat, győzelmeidet!

 • 2019. Feb. 22.
  K+ Közösségi tér

  Hogyan lesz pénz a vállalkozásból, honnan lesz pénz a növekedésre? A legfontosabb pénzügystratégiai kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű vállalkozási készségfejlesztő képzésünkön. Olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek vállalkozása min. 1-2 éve működik és bevételt is termel.

 • 2019. Feb. 12.

  Az Adatvédelmi Tisztviselő (GDPR DPO) Tréning egy 15 órás szakmai fejlesztő program, amely során esettanulmányokon keresztül kerül bemutatásra a DPO feladatok ellátáshoz szükséges gyakorlat, illetve a résztvevők tanácsokat kapnak egyedi adatvédelmi problémáik megoldására. A részletes tematika lentebb böngészhető.

 • 2019. Jan. 30.

  Vállalkozásba kezdenél? Pénzügyi tanácsadásra van szükséged? Szeretnéd átbeszélni és kielemezni vállalkozási tervedet üzleti szakértőkkel? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól következő képzésünk!

 • 2019. Jan. 10.

  Hogyan sikerült a vállalatok GDPR megfelelése? Milyen technikákat vetnek be a tech cégek a felhasználók megtévesztése érdekében? Mit kell tudjon egy honlap, hogy megfeleljen a GDPR-nak?

 • 2018. Nov. 23.
  K+ Közösségi tér

  Péntek délután a Kreatív Kolozsvár 4. évadát kezdjük, ezúttal egy minikonferencia keretében a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal együttműködésben. Ők egy előadást készítenek elő – és ehhez tudásanyagot gyűjtenek – a digitális bennszülött/digitális remete témakörében, mi pedig megtanuljuk, hogyan kell termékeinkkel a fiatal generációkat megszólítani, hiszen minden új generáció új típusú szolgáltatásokat igényel!

 • 2018. Sep. 17.

  Munkaerőhiány? Nem hatékony munkatárs?
  Céged növekedhetne, de folyamatos akadály a megfelelő munkatárs megtalálása?
  Tudjuk mit jelent ez a nehezítő körülmény.
  Megosztjuk veled tapasztalatainkat, konkrét megoldásokkal.
  Külföldi piacokon tesztelt megoldások, hazai formába öntve.

 • 2018. Sep. 17.

  Munka és magánélet egyensúlya?
  Mi a megoldás arra, hogy ne kelljen választanod, a szakmai kiteljesedés és magánélet között?
  Az idő ami soha semmire sem elég?
  Mi az a tevékenység ami nekem való?
  Család, gyerekek, én hogyan tudom ezt úgy csinálni, hogy ne kelljen választani?
  A találkozó célja, hogy beszéljünk az alternatívákról.

 • 2018. Sep. 10.

  Elindult a jelentkezés harmadik ízben megszervezendő Kastély Formula interdiszciplináris műhelytáborunkba! Ezúttal, az irodalmi és történelmi vonatkozásokban gazdag marosvécsi Kemény-kastély hosszútávú fenntarthatóságára és közösségi felhasználására szeretnénk javaslatokat megfogalmazni és kidolgozni.

 • 2018. Aug. 22.

  Idén is izgalmas előadásokkal várta az érdeklődőket a Kreatív Kolozsvár program a Kolozsvári Magyar Napokon: augusztus 22. és 24. között összesen nyolc meghívott beszélt vállalkozásról, kultúráról, közösségi médiáról a K+ Közösségi térben.

 • 2018. Aug. 22.

  Idén is tematikus napokkal, izgalmas előadásokkal készülünk a IX. Kolozsvári Magyar Napokra. Előadásaink után, finom falatok mellett, az ismerkedésre és a kapcsolatépítésre is alkalmat teremtünk. Szélessávú internetet, kávét és felfrissülési lehetőséget biztosítunk látogatóinknak. Rendezvényeink mindenki számára ingyenesek!

 • 2018. Jun. 14.

  Naponta használod a közösségi oldalakat eseményeid népszerűsítésére és termékeid értékesítésére? Akkor neked szól következő vállalkozói képzésünk, melyre 2018. június 14-16. között kerül sor a Minerva-házban (Napoca/Jókai u., 16 sz.) !

 • 2018. Jun. 14.

  Naponta használod a közösségi oldalakat eseményeid népszerűsítésére vagy termékeid értékesítésére? Akkor neked szól következő Kreatív Kolozsvár estünk, melyre 2018. június 14-én 18 órától kerül sor a Minerva-házban (Napoca/Jókai u., 16 sz.) !

 • 2018. Jun. 12.
  K+ Közösségi tér

  Szeretnél finanszírozást találni vállalkozásodhoz, vállalkozási ötletedhez? Szeretnéd, ha valaki érthetően és “magyarul” elmagyarázná, hogyan működik a CRITBIZ (http://critbiz.ro/hu/) vissza nem térítendő vállalkozásfejlesztő támogatás?

 • 2018. May. 11.
  K+ Közösségi tér

  Kevesebb mint egy hónap múlva alkalmazandó lesz az uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR. A romániai vállalatok 60%-a még nem kezdte el a felkészülést. Abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a te céged is készen álljon az új rendeletek gyakorlatba ültetésére.

 • 2018. May. 07.
  K+ Közösségi tér

  Egyre gyakrabban találkozunk az IoT, azaz Internet of Things kifejezéssel, hiszen egyre több cég foglalkozik ilyen típusú technológiák fejlesztésével. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mit is jelent ez, milyen jellegű eszközöket, megoldásokat illethetünk ezzel a jelzővel.

 • 2018. May. 04.
  K+ Közösségi tér

  Ha érdekel a könnyűzene szakmai, menedzsmenti és pénzügyi háttere, ha zenész, zenerajongó vagy zenekarok menedzsere vagy, ha PR-területen dolgozol és szeretnél a zeneiparban érvényesülni, ha fesztivál-, koncert- és rendezvényszervező vagy, ha lemezkiadónál, zeneműkiadónál szeretnél munkát vállalni, akkor neked szól a harmadik ízben megszervezett könnyűzenei képzésünk! A workshopra május 4-6. között kerül sor a K+ Közösségi Térben (Unio/Memorandumului u. 3. szám).

 • 2018. Mar. 23.
  K+ Közösségi tér

  Idei első kreatívipari workshopunk a film és reklámfilm gyártásról szól. A workshop 2018. március 23-25. között zajlik Kolozsváron, a K+ Közösségi Térben (Unio/Memorandumului u., 3. szám). Előadóink segítségével megvizsgáljuk, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a film- és reklámiparban, és azt is, hogy hogyan működik egy produkciós cég. Alaposan körbejárjuk a koncepció és a pitch fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.

 • 2018. Mar. 20.
  K+ Közösségi tér

  Következő tematikus estünkön, 2018. március 20-án a nők vállalkozásokban betöltött szerepét, vállalkozási hajlandóságát, a vállalkozásindítás során az őket ösztönző és akadályozó tényezőket vizsgáljuk meg. A Kreatív Kolozsvár estre a K+ Közösségi Térben kerül sor 19 órától.

 • 2018. Mar. 09.
  K+ Közösségi tér

  Honnan lesz pénz a vállalkozásra, hogyan lesz pénz a vállalkozásból? A legfontosabb pénzügystratégiai kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű képzésünkön. Workshopunkra március 9-11 között kerül sor a K+ Közösségi Térben (Unió/Memorandumului u., 3. szám, alagsor).

 • 2018. Mar. 07.
  K+ Közösségi tér

  Következő Kreatív Kolozsvár estünkön, 2018. március 7-én 19:00 órától bemutatkozik a budapesti Design Terminal, amely 2014 óta segíti a régió korai fázisú startupjait.

 • 2018. Feb. 22.
  K+ Közösségi tér

  Következő Kreatív Kolozsvár estünkön az erdélyi magyar vállalkozói ökoszisztémát vizsgáljuk meg a szociológus szemével. Az eseményre február 22-én, 19 órától kerül sor a K+ Közösségi Térben (Unió/Memorandumului u., 3 szám, alagsor).

 • 2018. Feb. 20.
  K+ Közösségi tér

  Következő Kreatív Kolozsvár estünk célja összefoglalni jogi, technikai és kereskedelmi szempontból a GDPR által támasztott elvárásokat és a lehetséges megfelelési stratégiákat, illetve adatvédelmi jó gyakorlatokat. Az előadásra 2018. február 20-án, 18 órától a K+ Közösségi Térben (Únio/Memorandumului utca, 3. szám) kerül sor.

 • 2018. Jan. 22.
  K+ Közösségi tér

  Smart cityről fog szólni következő Kreatív Kolozsvár estünk, melyre 2018. január 22-én, 19 órakor kerül sor K+ Közösségi Térben.  Az előadást Vitézy Dávid,  a tömegközlekedés és a városi mobilitás szakértője tartja. 

 • 2018. Jan. 12.
  K+ Közösségi tér

  Vállalkozásfejlesztő workshopot tartunk ötletfázisban lévő vállalkozóknak 2018. január 12-14. között Kolozsváron, a K+ Közösségi Térben.

 • 2017. Nov. 06.
  K+ Közösségi tér

  We are inviting you to this special Creative Cluj Night on the coming Monday, 6 November 2017 between 18:00-20:00 at the K+ Community Space (Memorandumului Street nr. 3, Cluj-Napoca) to meet one of the most successful social enterprises from the Balkans and learn more about our social entrepreneurship guidebook.

 • 2017. Nov. 03.
  K+ Közösségi tér

  Vállalkozásba kezdenél? Szeretnéd átbeszélni, kielemezni vállalkozási tervedet üzleti szakértőkkel? Szükséged van üzleti tanácsadásra? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól harmadik évadunk első workshopja, melyre 2017. november 3-5. között kerül sor a K+ közösségi térben (Unió/Memorandumului u. 3 sz.)!

 • 2017. Aug. 16.

  Idén is izgalmas programmal készülünk a Kolozsvári Magyar Napokra. Visszajelzéseitek alapján, ezúttal délutánra terveztük előadásainkat.

 • 2017. Jun. 27.

  Szabadtéri, kötetlen délutáni piknikre hívjuk mindazokat, akik részt vettek a Kplusz és a Kreatív Kolozsvár ez évi eseményein (vállalkozásfejlesztő workshopok, kreatív iparági workshopok, meetup-ok, tudományos előadások, ETDK felkészítők stb), hogy az egyes rendezvények résztvevői egymással is találkozhassanak, hogy kiértékeljük tevékenységünket, beszélgessünk, ismerkedjünk.

 • 2017. Jun. 22.

  Az Új Nemzedék által szervezett négynapos Talent Zone 2017 tehetséggondozó táborba közgazdászok, szociológusok, építészek, designerek, biológusok, urbanisták, kommunikációsok, tájépítészek, formatervezők, grafikusok, informatikusok, kulturális menedzserek, média-művészek, mérnökök, stb. jelentkezését várjuk, ahol Kolozsvár, az Egyesült Királyság és Budapest legkreatívabb magyar fiataljai dolgoznak majd együtt.

 • 2017. Jun. 16.
  K+ Közösségi tér

  Következő kreatív ipari workshopunk a reklám-, dokumentum-, animációs-, koncert-, és kisjátékfilm gyártásáról és gyártási specifikumairól szól, – szóval mindarról, ami a nagyjátékfilmen túl van.

 • 2017. May. 30.
  K+ Közösségi tér

  Következő Kreatív Kolozsvár estünk témája az e-commerce, az előadásra 2017. május 30-án 18 órától kerül sor a K+ közösségi térben (Unió / Memorandumului u., 3. szám).

 • 2017. May. 12.
  K+ Közösségi tér

  Kulturális menedzsment workshopot hirdetünk azok számára, akik művészeti oktatásban vesznek részt, szeretnének művészeti termékeket létrehozni, és szeretnének a művészetükből megélni. Menedzsment típusú workshopra hívunk, hogy megismerjük a független-, projektalapú színházi- és kulturális modelleket, körbejárjuk az üzleti alapú (értsd: önfenntartó) kulturális modelleket.

 • 2017. Apr. 07.
  K+ Közösségi tér

  Hogyan növeljük a bevételeket a költségek markáns növelése nélkül? Hogyan lesz fenntartható a növekedés? Hogyan osszuk meg a felelősségeket a csapatban? Hogyan motiváljunk? – Ezúttal olyan workshopot állítottunk össze, ahol ezekre a kérdésekre adunk választ. Nem előadásokat kell hallgatnod, hanem személyre szabott válaszokat kaphatsz tanácsadóink segítségével, akik maguk is jártak ott, ahol te tartasz most, hiszen mindketten sorozatvállalkozók. A két és fél nap alatt megismerkedhetsz hozzád hasonló szakaszban járó vállalkozások vezetőivel, illetve egyéni konzultációkon is részt vehetsz.

 • 2017. Mar. 31.
  K+ Közösségi tér

  Hogyan osztozkodjunk a százalékokon? Hogyan hozhatók összhangba a tulajdonosi, alapítói és menedzseri érdekek gazdasági és szervezeti szempontból? Hogyan működik egy jól felépített kezdő vállalkozás? – Most egy olyan workshopot állítottunk össze, ahol ezekre a kérdésekre adunk választ. Nem előadásokat kell hallgatnod, hanem személyre szabott válaszokat kaphatsz tanácsadóinktól, akik maguk is jártak ott, ahol te tartasz most, hiszen mindketten sorozatvállalkozók. A két és fél nap alatt megismerkedhetsz hozzád hasonló szakaszban járó vállalkozások vezetőivel, illetve egyéni konzultációkon is részt vehetsz.

 • 2017. Mar. 24.
  K+ Közösségi tér

  Mi a feladata egy zenei menedzsernek? Milyen felelősségi körök lehetnek, és hogyan működnek együtt a zenekarral? Mi a showcase? Hol vannak, mi várható ezektől, és hogyan készüljenek rá a bandák? Hogyan fest jelenleg az európai könnyűzenei térkép, kik a meghatározó szereplők, milyen szervezetek léteznek, és kihez fordulhatnak a zenekarok?

 • 2017. Mar. 24.
  K+ Közösségi tér

  NAGYSZÍNPAD! NAGYSZÍNPAD! De hogyan vezet az út odáig? Ha érdekel a könnyűzene szakmai, menedzsmenti és pénzügyi háttere, ha zenekarok menedzsere vagy, ha zenélsz, ha zenerajongó újságíró vagy, ha PR-területen dolgozol, aki szeretne a zeneiparban érvényesülni, ha fesztivál-, koncert- és rendezvényszervező vagy, ha lemezkiadónál, zeneműkiadónál szeretnél munkát vállalni, akkor neked szól második ízben megszervezett könnyűzenei workshopunk!

 • 2017. Feb. 28.

  Kreativitásról, a szellemi tulajdonjogok védelméről, a start-up ökoszisztémáról szóló konferenciát szervez a PONT Csoport kedden, 2017. február 28-án 18:30-tól a kolozsvári Impact HUB-ban (Állomás/Gării u., 21., D épület, földszint, Liberty Technology Park). Hild Imre befektetési szakértő, illetve Bodnár Zsigmond start-up alapító és befektető lesznek a rendezvény előadói, akik megjárták az USA-t és a Szilícium-völgyet, és ismerik a globális és regionális befektetési üzleti környezetet. Az előadásokon túl, az eseményt azért is szervezik meg, hogy a kolozsvári kreatív és start-up közösség tagjai találkozzanak egymással. A konferencia a YOUR PROPERTY – Mark Yourself projekt része.

 • 2017. Feb. 24.

  Van egy piacra lépés előtt álló, vagy még inkább a piacon aktív vállalkozásod?
  Van egy nagy üzleti potenciállal rendelkező vállalkozási terved?
  Szeretnéd tudni, milyennek látják a befektetők?
  Akár egy befektetési ajánlatra is felkészültél?

 • 2017. Feb. 23.
  K+ Közösségi tér

  A kolozsvári „I have a brick in Kenya” szociális kezdeményezés afrikai élménybeszámolójára hívunk minden érdeklődőt, amely fotókiállítással és az afrikai ízvilágot bemutató ételkóstolóval is kiegészül.

 • 2017. Feb. 21.
  K+ Közösségi tér

  Horváth Dorka a több díjat is nyert startup alapítója (2016-ban a BOOKR Kids nyerte meg a régió legnagyobb startup versenyét, a CEE Lift Off!-ot, ahol 150.000 eurós befektetést kapott) és Boldog Anna a nemzetközi kapcsolatokét felelős vezetője mesél finanszírozásról, startup versenyekről, a külföldi terjeszkedés lehetőségeiről és buktatóiról, a csapatépítésről, motivációkról és arról, hogy hogyan lehet nőként sikeres vállalkozást létrehozni egy túlnyomóan férfiak uralta közegben. 

 • 2017. Feb. 07.
  K+ Közösségi tér

  Pásztor Dávid, a UX studio alapítója tart előadást a következő Kreatív Kolozsvár esten 2017. február 7-én 18 órától a Minerva Házban (Jókai/Napoca u., 3. sz., I. emelet). Előadásából megtudhatjuk, hogy milyen alapvető szabályszerűségei vannak az információt közvetítő felület (legyen az egy szolgáltatási weboldal vagy egy telefonos alkalmazás) és a felhasználó közötti intuitív kommunikációnak. Dávid arról is beszélni fog, hogy milyen elméleti kutatások állnak a felhasználói élmény megteremtésének hátterében, amelyek elvezetnek az ötlettől a hatékony, helyes, használható kivitelezésig. Majd arról is mesélni fog, hogyan vezetett útja az eladott legókból vásárolt számítógéptől a fojtogató irodán keresztül a saját cégig.

 • 2017. Jan. 20.

  2017. január 20-22. között ismét vállalkozói készségfejlesztő workshopra várunk kezdő vállalkozókat, vagy vállalkozói ötlettel rendelkező fiatalokat. Ha fontolgatod a vállalkozóvá válást, és vannak innovatív meglátásaid, vagy ha már van vállalkozásod, de még nem pörgött fel eléggé, és szeretnél mellé jól megtervezett stratégiát és üzleti tervet készíteni, akkor neked szól ez a hétvége!

 • 2016. Dec. 09.

  Második alkalommal szervezünk FORMULA – interdiszciplináris műhelytábort a Kastély Erdélyben program keretében! Ezúttal a tábor célja a vargyasi Daniel-kastély (Kovászna megye) és az alsórákosi Sükösd-Bethlen várkastély (Brassó megye) újrahasznosítási tervének kidolgozása. A táborra 2016. december 9-15. között kerül sor. Helyszín: az olaszteleki Daniel-kastély (Kovászna megye).

 • 2016. Nov. 25.
  K+ Közösségi tér

  Mindenki eltervezte már, hogy milyen lenne a vállalkozása. Te az a fajta vagy, aki véghez is viszi? Ha fontolgatod a vállalkozóvá válást, és van benned spiritusz, vagy ha úgy érzed, hogy megvan a nyerő ötlet, illetve ha már van vállalkozásod, de még nem pörgött fel eléggé, és szeretnél mellé jól megtervezett stratégiát és üzleti tervet készíteni, akkor neked szól ez a hétvége!

 • 2016. Oct. 03.

  A Kreatív Kolozsvár által szervezett Speed5 egy ingyenes, a vállalkozásotokat fejlesztő folyamat, amely által hónapokat nyerhettek, ha már a piacra lépés küszöbén álltok, vagy épp most próbáljátok meghódítani azt. Ez nem egy hétköznapi tréning, hanem egy szuperintenzív gyorsító program: dolgozz a csapatoddal hatékonyabban és kristálytiszta stratégiával – ebben segítünk.

 • 2016. Aug. 26.

  Nagyon kevés az olyan fiatal, aki, akárcsak annak idején mi, azért vágna bele egy vállalkozásba, mert lenni szeretne valaki – hangzott el a Kreatív Kolozsvár Kávézó kerekasztal-beszélgetésén.

 • 2016. Aug. 20.

  Aki most egyetemista, annak nagy valószínűséggel csak a “legendáriumokból” szűrődött át valami minden idők legnagyobb magyar közösségi oldalának történetéből. Most amolyan különleges alkalom volt, hogy a Kreatív Kolozsvár Kávézó szervezőinek köszönhetően Szabó Márton, az iWiW egyik alapítója és egykori vezérigazgatója mesélt az alapítás körülményeiről, a közösségi média azon éveiről, amikor még nem létezett Facebook, és a Google előretörésére is csak számítani lehetett. Majd anélkül, hogy bárkit kritizált volna, kitért a vállalat megszűnésének főbb okaira is.

 • 2016. Aug. 19.

  A KAPTÁRnak, a világ ötödik legjobb közösségi irodájának az a titka, hogy az iroda helyett a közösségre fekteti a hangsúlyt – árulta el Majsai Richárd, a budapesti co-working iroda marketingese és rendezvényszervezője. Zsolt Kovacs, az Enterprise Hungaryról tartott előadást, amely egyetemistákat támogató inkubációs programokkal és startup versenyekkel épít hidat a felsőoktatás és a vállalkozói szféra között. A kerekasztal-beszélgetésenRácz Attilaval, Dégi László Csabaval, Mathe Zsolt-Laszloval azokat a kérdéseket feszegettük, hogy van-e kapcsolat itthon a kutatás, az oktatás és a vállalkozói világ között és, hogy mi a felelőssége a mai vállalkozóknak a fiatalokkal szemben.

 • 2016. Aug. 19.

  Márton Szabó, az iWiW egykori tulajdonosa volt ma reggeli vendégünk, aki tapasztalatai alapján elmondta nekünk: ha fejlődni szeretnénk és sikeresek akarunk lenni, akkor fontos, hogy a helyi üzleti környezet támogasson minket.

 • 2016. Aug. 19.

  Két hónap alatt 25 ezer dollár volt a cél, végül 36 900 dollárt gyűjtött össze a világ egyik legnagyobb crowdfunding, vagyis közösségi finanszírozás oldalán Lányi Ádám ésSomlyó Tamás a Feel Flux nevű találmányukra. A magyar crowdfunding sikersztoriról csütörtök reggel a Kreatív Kolozsvár Kávézóban beszélt a két fiatal vállalkozó, akik hasznos tippeket is adtak arról, hogyan kell felkészülni egy ilyen kampányra, kitértek a kommunikáció fontosságára, és a kampány menedzselése során felmerülő nehézségekre.

 • 2016. Aug. 18.

  Ha a huszadik század hajnalán József Attila és költőtársai internetes crowdfunding projektet írtak volna ki egy új verseskötetre, talán házat is vehetettek volna belőle. Legalábbis úgy tűnik, hogy a közösségi finanszírozás hatékonyabb ma, mint amikor ismerősről ismerősre, házról házra kellett járni a megelőlegezett bizalomért. Ezt igazolta Szesztay Péter e-commerce és online marketing szakértő csütörtöki előadása a K+Közösségi Térben.

 • 2016. Aug. 18.

  A design-szakma folyamatosan változik, Dedushkov szerint ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az első ipari forradalom környékén még gyakorlatilag azok voltak a designerek, akik kitalálták miként is nézzen ki egy a gyártásra kerülő termék. Ma a design fogalma viszont rengeteg szektort takar, az ipari formatervezőktől, egészen a szolgáltatás formatervezőkig számos tevékenység tartozik hozzá. Dedushkov példaként azt is felhozta, hogy egy banki fiók működésének kitalálása is design munka, “ha egy ügyfél belép egy bankba, megtervezhető, hogy hova néz, kit lát először, vagy egy ügyfélfolyamaton keresztül hogyan jut el A-ból B-be. Ezt egy szolgáltatás formatervezőnek a feladata kitalálni” – magyarázta.

 • 2016. Aug. 18.

  Ma a közösségi forrásszervezésről szólnak előadásaink, holnap pedig a startup vállalkozások és az innováció lesz terítéken reggel 9 órától a K+ Közösségi Térben. Tartsatok velünk!

 • 2016. Aug. 18.

  Ha a crowdfunding kampány első 10-12 napjában nem gyűjtjük össze a kitűzött összeg egyharmadát, akkor nagy eséllyel sikertelen lesz a teljes kampány, hacsak nem váltunk stratégiát – erre figyelmeztetett minket Szesztay Péter, E-commerce és online marketing szakértő. Nagy Gábor, online marketing és SEO specialista pedig kezdő vállalkozóknak szóló hasznos marketing tippeket és tanácsokat hozott: időzítsünk jól, tűzzünk ki egy világos célt, és ápoljuk szakmai illetve sajtókapcsolatainkat.

 • 2016. Aug. 17.

  A Kolozsvári Rádióban ma délelőtti előadásainkról, melyek a társadalmi vállalkozásokról szóltak. Köszönjük!

 • 2016. Aug. 17.

  Mészáros Andrea, az Ízlelő Családbarát Étterem ügyvezetője szerint kreatív menedzsmenttel biztosítani lehet a fogyatékosoknak bármilyen munkakörben való foglalkoztatását. Hompoth Hanna, a Civitas Alapítványprojektmenedzsere jól működő társadalmi vállalkozásokat mutatott be az apahidai zöldségtermelő szövetkezettől egészen a csíkszentgyörgyi varrodáig. A kerekasztal beszélgetésen Zsolt Visky, Attila Németh és Balogh Tibor részvételével arra a következtetésre jutottunk, hogy kizárólag akkor piacképes egy társadalmi vállalkozás által előállított termék vagy szolgáltatás, ha az minőségi.

 • 2016. Aug. 17.

  Réti Éva, a Réthy Fashion környezetvédelmi divatcég alapítója hisz abban, hogy egy jó vállalkozót két dolog jellemez: egyrészt képes arra, hogy saját döntéseit később felül tudja írni, másrészt pedig példát tud mutatni környezetének.

 • 2016. Aug. 16.

  Mikecz Dániellel, a Republikon Intézet kutatójával arra kerestük a választ, hogy milyen kapcsolat van a kreatív iparágak és a grass roots mozgalmak között, Nádudvari Noémi kurátor olyan projekteket mutatott be, amelyek szó szerint kiviszik az utcára a művészetet. A kerekasztal-beszélgetésen pedig, Felméri Cecília és Kelemen Kinga oktatókkal abból indultunk ki, hogy a tanárok hogyan segíthetnek a diákok tehetségének kibontakoztatásában.

 • 2016. Aug. 16.

  Tematikus délelőttökkel jelentkezünk a Kolozsvári Magyar Napokon 2016. augusztus 16-19. között, ahol alaposan körbejárunk egy-egy meghatározó társadalmi és gazdasági jelenséget. Minden reggel kötetlen találkozással, beszélgetéssel és kávézással kezdünk, majd egyre koncentráltabban ássuk bele magunkat egy témába, míg a napot kerekasztalbeszélgetéssel és közös ebéddel zárjuk.

 • 2016. Jun. 25.

  Több mint harminc fiatal szakértő dolgozik a FORMULA táborban egy hétig azon, hogy kitalálják mi legyen a  gyalui Rákóczy-Bánffy kastély jövőbeli funkciója. Kíváncsi vagy az ötleteikre, javaslataikra, terveikre? Érdekel a kastély története és jövője, vagy csak kíváncsi vagy arra, hogy milyen eredménye lehet egy egyhetes intenzív interdiszciplináris tábornak? Akkor gyere el a FORMULA tábor nyílt napjára 2016. június 25-én, szombaton a gyalui Rákóczy-Bánffy kastély udvarára.

 • 2016. Jun. 20.

  A hat napos tábor célja, hogy összehozzunk különböző területeken tanuló és dolgozó fiatal szakembereket, azért, hogy együtt gondolkodjanak, számtalan nézőpontból világítsanak rá egy-egy problémára; készségeiket, szerteágazó tudásukat kamatoztassák, és megtanulják ötleteiket innovatív és hatékony megoldássá, szolgáltatássá formálni. A holisztikus tervezés módszere segítségével kreatív, innovatív megoldások, stratégiák kidolgozását tűzzük ki célul a különböző szakterületek nézőpontjainak és módszertanának ütköztetésével és integrálásával.

 • 2016. Jun. 17.
  K+ Közösségi tér

  A K Plusz és a Kreatív Kolozsvár programok nyílt napjaira hívunk minden érdeklődőt, azokat, akik részt vettek programjainkon és azokat is, akik eddig csak hallottak rólunk.
  A Kolozsvár Sosem Alszik éjszakáján mi is élettel töltjük meg a Tranzit Ház udvarát, ahová várunk minden kreatív kolozsvári fiatalt jó előadásokra, kötetlen, szabadtéri ismerkedésre, közös vacsorára, sörözésre, borozásra.
  A belépés mindenki számára ingyenes!

 • 2016. Jun. 13.
  K+ Közösségi tér

  Ha már vállalkozol (vagy éppen most kezdenéd), de úgy érzed, hogy benned és a vállalkozásodban sokkal több is lehet, ha elakadtál és nem találod a vásárlódat, vagy ha nem olyan ütemben fejlődsz, ahogy elképzelted, akkor neked szól ez a tréning.
  Bukdácsolás helyett gyere és tanulj Lean gondolkodást és adatvezérelt stratégiaépítést. Sok időt és pénzt spórolsz meg magadnak.

 • 2016. Jun. 03.

  A Brain Bar Budapest Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs fesztiválja, ahol a résztvevők közösen gondolkodnak a jövőnket alakító, technológia által vezérelt változásokról – úgy, mint az ember vs. robotika, élő vs. mesterséges, adat vs. ember, háborúk vs. videójáték, űr vs. Föld, vagy gazdaság vs. biológia.

 • 2016. May. 16.
  K+ Közösségi tér

  Ha már vállalkozol (vagy éppen most kezdenéd), de úgy érzed, benned és a vállalkozásodban sokkal több is lehet, akkor neked szól ez a program. Bukdácsolás helyett gyere és tanulj Lean gondolkodást és adatvezérelt stratégiaépítést.

 • 2016. Apr. 25.

  Ha neked is eszedbe jutott már, hogy meg kellene váltani a világot, és ha a jövőben szeretnéd a saját utadat járni, akkor egy saját vállalkozás éppen jó lépés e felé. Mi arra vállalkozunk, hogy megtanítunk téged, hogyan lehet vállalkozást csinálni ötletekből, hogyan lehet könnyedén áttekinthető üzleti tervet készíteni, hogyan kell megkeresni egy termékhez a felhasználókat, és arra, hogy mit jelent egy termék vagy szolgáltatás esetén az élményszerűség.

 • 2016. Apr. 22.
  K+ Közösségi tér

  Mennyit ér az ötleted? A válasz egyszerű: egy ötlet önmagában nem ér semmit. Az ötlet még csak a tippjeid sorozata. Rajtad, jövőbeli vállalkozón múlik, hogy ötletedből mennyire tudsz majd jó terméket létrehozni. Konkrét cselekvés és célravezető megvalósítás nélkül a legjobb ötletek sem életképesek. Ötleteink lehetnek nagyon hasonlóak (akár azonosak is), mégis a legjobb kivitelezés kerül ki győztesen.

 • 2016. Apr. 19.
  K+ Közösségi tér

  Független színházi- és kulturális üzleti modellekről szól következő Kreatív Kolozsvár estünk. A szórakoztató színházat általában szembeállítják a komoly művészi értéket hordozó előadásokkal. De vajon milyen az a szórakoztató színház, amelyiknek szintén komoly művészi értéke van?

 • 2016. Apr. 18.
  K+ Közösségi tér

  Színház- és kultúraszervezői workshopot szervezünk azok számára, akiket érdekelnek a független-, projektalapú színházi modellek. Körbejárjuk az üzleti alapú (értsd: önfenntartó, államilag nem támogatott) színházcsinálás mikéntjét két olyan szakemberrel, akik maguk építették fel társulatukat vagy kulturális intézetüket. Választ keresünk arra, hogy mi fán terem a színházi producer, mit jelent az üzleti tervezés a kultúra területén, mely üzleti modellek érvényesülnek leginkább, milyen sajátossággal bír az alternatív-, független-, bulvár-, vagy művészszínház, mit kell tudni a szerzői jogokról, kié az elkészült előadás, kié a dráma szövege, miért fontos a casting.

 • 2016. Apr. 08.
  K+ Közösségi tér

  Újabb vállalkozói készségfejlesztő workshopot szervezünk kezdő vállalkozók számára. Üzleti tervek kidolgozásához szeretnénk segítséget nyújtani szakértők bevonásával. A három napos interaktív képzés során megtanítjuk a résztvevőket a Bussiness Model Canvas technikára, amelynek segítségével könnyedén átláthatod üzleti terved működőképességét és hibáit, gyengeségeit is. Foglalkozunk a Lean szemlélettel és személyre szabottan segítünk értelmezni azokat a piaci szegmenseket, ahol megtalálhatod vásárlóidat.

 • 2016. Apr. 01.
  K+ Közösségi tér

  A Zeneipari menedzsment workshopunkra meghirdetett 20 hely egy nap alatt megtelt. Ám azt szeretnénk, ha senki sem maradna le a legnépszerűbb témákról, ezért a workshop keretében Kreatív Kolozsvár estet is szervezünk, amely bárki számára nyitott, aki érdeklődik a könnyűzenei trendek, üzleti modellek, zenei menedzsment, zeneletöltések piaca, illetve a fesztiválpaletta és a zenei rendezvények pozicionálása iránt.

 • 2016. Apr. 01.
  K+ Közösségi tér

  Ha érdekel a könnyűzene szakmai és menedzsmenti háttere, ha zenekarok kezdő vagy haladó menedzsere vagy, ha zenélsz, ha zenerajongó újságíró vagy, ha PR-területen dolgozol, aki szeretne a zeneiparban érvényesülni, ha fesztivál-, koncert- és rendezvényszervező vagy, ha lemezkiadónál, zeneműkiadónál szeretnél munkát vállalni, akkor neked szól háromnapos könnyűzenei tematikájú workshopunk.

 • 2016. Mar. 23.
  K+ Közösségi tér

  Az UBER a világ legnagyobb taxi társasága, amely egyetlen saját autóval sem rendelkezik. Világszerte 385 városban van jelen, többek közt Budapesten és Bukarestben is, és több mint egymillió ember jelentkezett már sofőrnek. Az UBER-élmény nagyszerűségét részben a volán mögött ülő emberek adják: apák és anyák, tanárok és hallgatók, veteránok, szomszédok és jó barátok, akik saját …

 • 2016. Mar. 01.
  K+ Közösségi tér

  Kolozsvár alkot és pörög, és egyre jobban vonzza azokat a szereplőket, akik újabb lehetőségeket biztosítanak a vállalkozások, startupok, innovatív, kreatív ötletek számára. Az erősödő kolozsvári startup ökoszisztéma most új szereplőkkel gazdagodik: két jelentős co-working iroda is a napokban kezdi meg működését, az Impact HUB Kolozsvár és a ZAIN. Bukarest után Kolozsváron jött létre a második …

 • 2016. Feb. 26.
  K+ Közösségi tér

  Találkozzunk február 26-án a K+ közösségi térben, a következő Kreatív Kolozsvár esten. A tévézés jövőjéről, a digitális tartalomszolgáltatás trendjeiről lesz szó, körbejárjuk a Netflix, a HBO és a Voyo jelenségeket. Megtudhatjátok továbbá azt is, hogyan keresnek sok pénzt Youtube blogokkal a profik. Előadóink: Szabó Gergő, digitális média és online videószakértő, illetve Szabó András Tibor, az …

 • 2016. Feb. 04.

  A következő Kreatív Kolozsvár est témája az amatőr és független filmkészítés. Mitől tudnak működni és mitől jók egyes filmes ötletek, míg mások kevésbé? Milyen lehetőségei vannak egy fiatal filmesnek bekapcsolódni a film- és tartalomgyártási folymatokba, illetve mit tanulhat a mozgóképgyártási trendek alakulásából az a fiatal vállalkozó, akinek eszébe jutott már, hogy mozgóképes tartalommal is megpróbálja …

 • 2016. Feb. 02.

  “Egy popdalszöveg első sora olyan, mint az első pillantás, egy vadonatúj illat, egy film első képkockája, egy regény első mondata. Megadja a hangulatot, felfesti a helyzetet, ha kell, ajtóstul ront a házba, máskor meg finoman betessékel egy helyzetbe.” Ez a hvg-s felvezető jól mintázza, hogy miről szól ez a workshop. (Akit érdekel, hogy a cikkíró …

 • 2015. Nov. 12.

  A KREATÍV KOLOZSVÁR Bod Ádámnak és Keszeg Ágnesnek ad bemutatkozási lehetőséget a csütörtökön nyíló ZAIN kiállításon. A KREATÍV KOLOZSVÁR egyik célja az, hogy segítsen a kolozsvári kreatívoknak megismerni egymást és egymás munkáit, illetve segítsenek a nagyközönségnek is megismerni őket. A KREATÍV KOLOZSVÁR a PONT Csoport kezdeményezése.

 • 2015. Nov. 09.

  Ugye te is mindent jobban tudsz? Jobb applikációt terveznél, jobb bulit szerveznél, jobb süteményt készítenél, jobb kocsmát vezetnél, és szebb ruhákat terveznél. Ha eszedbe jutott már, hogy te nem alkalmazott, hanem vállalkozó szeretnél lenni, akkor ez a felhívás neked szól.

 • 2015. Aug. 15.

  Megváltozni látszik az a gyakorlat és gondolkodásmód, ahogyan a fiatal alkotók és innovátorok piacra dobják termékeiket. Célunk az, hogy széleskörű és gyakorlati bemutatást nyújtsunk Kolozsvár „kreatívjainak” azoknak a tapasztalataiból, akik sikeresen hozták létre és világszínvonalúvá emelték vállalkozásaikat. A projekt célja a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása, képességeik, készségeik, kompetenciáik fejlesztése, kapcsolatrendszerük …

 • 1970. Jan. 01.

  FEEL FLUX, a magyar találmány, amelyre 36900 dollár gyűlt össze hat hét alatt. Lányi Ádám és Somlyó Tamás, a startup alapítói a közösségi forrásszervezés tapasztalatairól meséltek nekünk ma reggel.