Események
 • 2023. Aug. 17.
  Xponential Transylvania Coworking

  Városról, városi sétákról, placemakingről, közösségi fesztiválokról és épített környezeti nevelésről beszélgetünk a 14. Kolozsvári Magyar Napokon. Meghívottunk: Klaniczay János építész, a KÉK-Kortárs Építészeti Központ projektjeinek vezetője.

 • 2023. Jun. 29.
  Xponential Transylvania Coworking

  A környezettudatosság, az újrahasznosítás, a fenntarthatóság még egy olyan pazar iparágban is egyre nagyobb teret nyer, mint a divat. De mit hoz a jövő  és hogyan lehetünk fenntarthatóan divatosak? A slow fashion elterjedése miként hat a fast fashion-re? Stílus és divat, hogyan fejezhetjük öltözködésünk által a személyiségünk?

 • 2023. May. 16.
  sétatéri Kaszinó

  Kíváncsi vagy mit lehet kihozni egy üzleti ötletből két hónap alatt saját mentorral és tanácsadóval? Gyere el a a KPlusz tehetséggondozó keretprogram 8. szülinapjára, ahol  bemutatkoznak és pitch-elnek az F2F-Fiatalok a fiatalokért mentorprogramunk döntős csapatai. 

 • 2023. May. 11.
  Planetarium

  A következő estünkön Balogh Petyával, az RTL Klub Cápák Között műsorának befektetőjével beszélgetünk siker-sztorikról, startup alapításról, buktatókról és vállalkozásindításról, valamint minden másról, amiről te is tudni szeretnél a befektetéssel kapcsolatban!

 • 2023. Jan. 31.
  Xponential Transylvania Coworking

  Milyen adattrendek formálják a jövőt 2023-ban? A következő estünkön adatbiztonsági szakértőket és adatvédelmi tanácsadókat beszélgetünk mindezekről és az általad feltett kérdésekről. 

 • 2022. Dec. 19.
  Xponential Transylvania Coworking

  A vásárló szentül hisz abban, hogy szinte mindig racionális döntést hoz, a valóságban viszont az ésszerű, logikus döntés gyakran csak egy illúzió.

 • 2022. Dec. 07.
  Xponential Transylvania Coworking

  A december 7-i Kreatív Kolozsvár estünk vendége Isola Anna, a Hangvető nemzetközi projekttanácsadója.

 • 2022. Oct. 10.
  Planetarium

  Ha van egy vagy több megvalósításra váró ötleted, vagy legalább egyszer elgondolkodtál már azon, hogy vállalkozást indítasz, akkor ez a Kreatív Kolozsvár beszélgetés neked szól!

 • 2022. Aug. 19.
  Xponential Transylvania Coworking

  Ismerkedj meg a vállalkozás világának legújabb változásaival, a legfrissebb trendekkel, beszélgess tapasztalt vezetőkkel és vágj bele az ötleteid megvalósításába!

 • 2022. May. 12.
  Xponential Transylvania Coworking

  Mikor és hogyan érdemes tőkét bevonni a vállalkozásod számára, beruházásra, fejlesztésre vagy más üzleti célra? Május 12-én meghívottjaink választ nyújtanak ezekre a kérdésekre. Tarts velünk!

 • 2021. Dec. 14.
  Xponential Transylvania Coworking

  Zárjuk közösen a 2021-es évet a Kreatív Kolozsvár Karácsonyi Meet-upján, ahol találkozhattok Kereskenyi Balázzsal, az IBM Budapest Lab igazgatójával, illetve Szőcs Endrével, az Xponential Transylvania Coworking tér ügyvezetőjével!

 • 2021. Jun. 15.
  Online

  Dr. Kádas Péter orvos, közgazdász, online marketing szakértő. A Golden Blog Díjas szerző több vállalkozása mellett a Startupdate Bloggal és a Traction Tribe befektetési alappal vett részt a magyarországi startup ökoszisztéma építésében.

 • 2021. May. 26.
  Online

  Rendhagyó Kreatív Kolozsvár estünkön Bálint Csaba, Csala Dénes és Nagy Bálint Zsolt válaszolnak a kérdéseitekre. A kutatókkal élő videóban beszélgetünk szerdán, május 26-án, 18:00 órától, a beszélgetést Farkas András moderálja. Az élő közvetítés közben is be lehet kapcsolódni, kommentben kérdéseket feltenni.

 • 2021. May. 04.
  Online

  A következő Kreatív Kolozsvár est meghívottja Balogh Péter, az RTL Klub-os Cápák Között műsorának zsűritagja, a Baconsult magyarországi angyalbefektető csapat alapítója. Az est fókuszában pénzügyi témák lesznek, pontosabban, az első tőkebevonásra való felkészülés szükségességéről és hogyanjairól lesz szó.

 • 2021. Apr. 13.
  Online

  Tomán Szabinát legtöbben az RTL Klub-os Cápák Között műsorából ismerhetik. Feltevődik a kérdés, hogy mi jogosította fel őt arra, hogy zsűriként szerepeljen a neves műsorban? Szabina a vállalkozói élete előtt modellként dolgozott, így jókora tapasztalata volt a diétákban, sokszor még a koplalás is opció volt arra, hogy megtartsa formás alakját. Gyereke megszülése után viszont 30 kilót hízott, ami már nehezebb dió volt a leadásra, így elkezdett alternatívákat keresni, hogy újra formába kerülhessen.

 • 2021. Mar. 15.
  Online

  A következő Kreatív Kolozsvár est a startup szcénába röpít minket, egy olyan helyre, ahol fontos az ismerkedés, a kapcsolatteremtés, a kapcsolatápolás és a kapcsolatfenntartás.

 • 2021. Feb. 23.
  Online

  Megyeri Mirtill tanulmányait a társadalomtudományokban mélyítette el leginkább, tanult nemzetközi kapcsolatokat, szociológiát és politikatudományt, szervezetfejlesztést is. Megfordult a budapesti Corvinus egyetemen, de a Metropolitan-ról is szerzett diplomát, Skóciában is tanult egyetemi évei során. Dolgozott az Egyesült Nemzetek Szervezeténél (ENSZ) és a Nestlé-nél is, munkakörei közt szerepelt a PR, kommunikáció, projekt koordináció, munkáltatói márkaépítés is.

 • 2020. Dec. 17.
  Online

  Zárjuk közösen a 2020-as évet, beszélgessünk rólatok! Mi történt ebben az újdonságokkal és kihívásokkal teli évben vállalkozásotokkal, mi várható a Kreatív Kolozsvárban az évad második felében, 2021 elején? Karácsony előtt egy kötetlen, kora esti online találkozóra várunk benneteket a Kreatív Kolozsvár programban!

 • 2020. Aug. 21.
  Planetarium Kids

  Négy kolozsvári kisvállalkozás példáján keresztül térképezzük fel a Kolozsvári Magyar Napokon, milyen rövid- és hosszútávú károkat okozott a koronavírus a KKV szektorban, de legfőképp azt, kinek milyen stratégiája van az újrainduláshoz, válságkezeléshez.

 • 2020. Aug. 20.
  Planetarium Kids

  A koronavírus kis- és középvállalkozásokra kifejtett negatív hatásairól és az őket a kilábalalásban segítő állami hitel-, illetve pályázati lehetőségekről beszélgetünk a @Kolozsvári Magyar Napok első napján. Itt megkapod a legfontosabb tudnivalókat az IMM Invest és IMM Leasing programokról és a nemsokára elérhető állami garanciavállalású romániai támogatásokról.

 • 2020. May. 13.
  Online

  Rendhagyó Kreatív Kolozsvár estünkön Bálint Csaba, Csala Dénes és Nagy Bálint Zsolt válaszolnak a kérdéseitekre. A kutatókkal élő videóban beszélgetünk szerdán, május 13-án 19 órától, a beszélgetést Farkas András moderálja. Az élő közvetítés közben is be lehet kapcsolódni, kommentben kérdéseket feltenni.

 • 2020. Apr. 08.
  Online

  Olcsóbb lesz a hitel vagy drágább a következő néhány évben? Lehetséges egy 2007-2008-as szintű pénzügyi válság? Mit tehet egy bank a vállalkozókért és a kezdő vállalkozókért? Nagyon sok kérdés érkezett Diósi Lászlóhoz, a Mobiasbanca vezérigazgatójához, aki Kisinyovból válaszolja meg ezeket.

 • 2020. Apr. 01.
  Online

  Válságidőszakbeli innovációról, állami beavatkozásokról, befektetők, mentorok szerzéséről és nagyon sok más témáról kérdeztétek Hild Imrét, aki ebben a videóban válaszol ezekre a kérdésekre.

 • 2019. Dec. 16.
  Planetarium Kids

  Zárjuk közösen ezt a naptári évet, beszélgessünk rólatok, vállalkozásotokról, és arról, hogy mi várható a Kreatív Kolozsvárban az évad második felében, 2020 elején. Karácsony előtt egy kötetlen kora esti találkozóra várunk benneteket a Kreatív Kolozsvár programban a Planetariumba!

 • 2019. May. 03.

  Következő Kreatív Kolozsvár estünk előadója Berényi Konrád online marketing szakértő, közgazdász, az onlinemarketing.hu vezetője. 1995 óta foglalkozik az internettel, 1996 óta az internet üzleti lehetőségeivel és felhasználásával. Ő írja és szerkeszti az egyik legrégebbi marketinges szakmai blogot (onlinemarketing.blog.hu). Több marketing szakkönyv társszerzője, 2014 óta az MKB Kiválóságok Klubja tagja.

 • 2019. Apr. 25.

  Következő Kreatív Kolozsvár estünk előadója Heal Edina, a Google Magyarország egykori igazgatója, aki szerint a digitalizáció nem opcionális, hanem létkérdés. “Élsz, vagy meghalsz! Ez a tét!”
  Előadásában szó lesz a Google üzleti modelljeiről, a digitalizáció irányába induló vállalkozások fejlődési lehetőségeiről, digitális tartalomgyártásról és a nők kiemelten fontos szerepéről a kreatív iparágakban.

 • 2019. Mar. 28.

  Hosszú út vezetett a géprombolás korától a mesterséges intelligenciáig. Míg a 19. században a gép volt a közös ellenség, addig mára nyilvánvalóvá vált, hogy egyetlen munkavállaló, egyetlen vállalkozás és egyetlen nemzetgazdaság sem lehet versenyképes ha nem reagál időben a digitalizáció kihívásaira.

 • 2019. Mar. 26.
  K+ Közösségi tér

  Home office, freelancer, coworking. Sűrűn használt fogalmak, ám alig tíz éve terjedtek csak el igazán. Ekkor kezdtek megjelenni azok a közösségi irodák, amelyek befogadták a hagyományos munkaszervezetekben nem dolgozó egyéni vállalkozókat, szabadúszókat, kezdő cégeket és startupokat. Átalakulóban a munkavégzés és a munkamorál, hiszen ez generációs kérdés is egyben.

 • 2018. May. 07.
  K+ Közösségi tér

  Egyre gyakrabban találkozunk az IoT, azaz Internet of Things kifejezéssel, hiszen egyre több cég foglalkozik ilyen típusú technológiák fejlesztésével. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mit is jelent ez, milyen jellegű eszközöket, megoldásokat illethetünk ezzel a jelzővel.

 • 2018. Mar. 20.
  K+ Közösségi tér

  Következő tematikus estünkön, 2018. március 20-án a nők vállalkozásokban betöltött szerepét, vállalkozási hajlandóságát, a vállalkozásindítás során az őket ösztönző és akadályozó tényezőket vizsgáljuk meg. A Kreatív Kolozsvár estre a K+ Közösségi Térben kerül sor 19 órától.

 • 2018. Feb. 22.
  K+ Közösségi tér

  Következő Kreatív Kolozsvár estünkön az erdélyi magyar vállalkozói ökoszisztémát vizsgáljuk meg a szociológus szemével. Az eseményre február 22-én, 19 órától kerül sor a K+ Közösségi Térben (Unió/Memorandumului u., 3 szám, alagsor).

 • 2018. Jan. 22.
  K+ Közösségi tér

  Smart cityről fog szólni következő Kreatív Kolozsvár estünk, melyre 2018. január 22-én, 19 órakor kerül sor K+ Közösségi Térben.  Az előadást Vitézy Dávid,  a tömegközlekedés és a városi mobilitás szakértője tartja. 

 • 2017. May. 30.
  K+ Közösségi tér

  Következő Kreatív Kolozsvár estünk témája az e-commerce, az előadásra 2017. május 30-án 18 órától kerül sor a K+ közösségi térben (Unió / Memorandumului u., 3. szám).

 • 2017. Mar. 24.
  K+ Közösségi tér

  Mi a feladata egy zenei menedzsernek? Milyen felelősségi körök lehetnek, és hogyan működnek együtt a zenekarral? Mi a showcase? Hol vannak, mi várható ezektől, és hogyan készüljenek rá a bandák? Hogyan fest jelenleg az európai könnyűzenei térkép, kik a meghatározó szereplők, milyen szervezetek léteznek, és kihez fordulhatnak a zenekarok?

 • 2017. Feb. 21.
  K+ Közösségi tér

  Horváth Dorka a több díjat is nyert startup alapítója (2016-ban a BOOKR Kids nyerte meg a régió legnagyobb startup versenyét, a CEE Lift Off!-ot, ahol 150.000 eurós befektetést kapott) és Boldog Anna a nemzetközi kapcsolatokét felelős vezetője mesél finanszírozásról, startup versenyekről, a külföldi terjeszkedés lehetőségeiről és buktatóiról, a csapatépítésről, motivációkról és arról, hogy hogyan lehet nőként sikeres vállalkozást létrehozni egy túlnyomóan férfiak uralta közegben. 

 • 2017. Feb. 07.
  K+ Közösségi tér

  Pásztor Dávid, a UX studio alapítója tart előadást a következő Kreatív Kolozsvár esten 2017. február 7-én 18 órától a Minerva Házban (Jókai/Napoca u., 3. sz., I. emelet). Előadásából megtudhatjuk, hogy milyen alapvető szabályszerűségei vannak az információt közvetítő felület (legyen az egy szolgáltatási weboldal vagy egy telefonos alkalmazás) és a felhasználó közötti intuitív kommunikációnak. Dávid arról is beszélni fog, hogy milyen elméleti kutatások állnak a felhasználói élmény megteremtésének hátterében, amelyek elvezetnek az ötlettől a hatékony, helyes, használható kivitelezésig. Majd arról is mesélni fog, hogyan vezetett útja az eladott legókból vásárolt számítógéptől a fojtogató irodán keresztül a saját cégig.

 • 2016. Apr. 19.
  K+ Közösségi tér

  Független színházi- és kulturális üzleti modellekről szól következő Kreatív Kolozsvár estünk. A szórakoztató színházat általában szembeállítják a komoly művészi értéket hordozó előadásokkal. De vajon milyen az a szórakoztató színház, amelyiknek szintén komoly művészi értéke van?

 • 2016. Apr. 01.
  K+ Közösségi tér

  A Zeneipari menedzsment workshopunkra meghirdetett 20 hely egy nap alatt megtelt. Ám azt szeretnénk, ha senki sem maradna le a legnépszerűbb témákról, ezért a workshop keretében Kreatív Kolozsvár estet is szervezünk, amely bárki számára nyitott, aki érdeklődik a könnyűzenei trendek, üzleti modellek, zenei menedzsment, zeneletöltések piaca, illetve a fesztiválpaletta és a zenei rendezvények pozicionálása iránt.

 • 2016. Feb. 26.
  K+ Közösségi tér

  Találkozzunk február 26-án a K+ közösségi térben, a következő Kreatív Kolozsvár esten. A tévézés jövőjéről, a digitális tartalomszolgáltatás trendjeiről lesz szó, körbejárjuk a Netflix, a HBO és a Voyo jelenségeket. Megtudhatjátok továbbá azt is, hogyan keresnek sok pénzt Youtube blogokkal a profik. Előadóink: Szabó Gergő, digitális média és online videószakértő, illetve Szabó András Tibor, az …

 • 2016. Feb. 04.

  A következő Kreatív Kolozsvár est témája az amatőr és független filmkészítés. Mitől tudnak működni és mitől jók egyes filmes ötletek, míg mások kevésbé? Milyen lehetőségei vannak egy fiatal filmesnek bekapcsolódni a film- és tartalomgyártási folymatokba, illetve mit tanulhat a mozgóképgyártási trendek alakulásából az a fiatal vállalkozó, akinek eszébe jutott már, hogy mozgóképes tartalommal is megpróbálja …