Egy város megismerésének lépései
Egy város megismerésének lépései
Kreatív Kolozsvár est Klaniczay Jánossal
Aug
17.
2023 August 17., Thursday 17:30 óra
Jelentkezési határidő
2023 August 17., Thursday 13:00 óra

A 14. Kolozsvári Magyar Napokon a városról, városi sétákról, placemakingről, közösségi fesztiválokról és épített környezeti nevelésről beszélgetünk. A következő estünk meghívottja Klaniczay János építész, a KÉK-Kortárs Építészeti Központ projektjeinek vezetője. Várunk benneteket augusztus 17-én, 17:30-tól a kolozsvári Xponential Transylvania Office-ban! 

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kattints a JÖVÖK gombra!

 

A Budapest100 városi ünnep már több mint egy évtizede mutatja meg a város lakóinak az épített örökség fantasztikus titkait, a lakók segítségével megnyitva házak tucatjait egy tavaszi hétvégén, ugyanis minden ház érdekes. A KÉK programjai között olyan érdekes városismereti projekteket találunk, melyek helyi vállalkozók, iskolások, szakmabeliek, turisták, vagy a városlakók számára is új rétegeit fedik fel az épített környezetnek. Erről, az általatok hozott kérdésekről és sok minden másról beszélgetünk majd Klaniczay Jánossal. Regisztrálj és tarts velünk! 

 

____________________

Klaniczay János építész, diplomáját a BME Építészmérnöki karán szerezte, 2020-tól az Urbanisztika tanszék PhD doktori hallgatója, ahol turizmus, urbanisztika és identitás kapcsolatait kutatja. A KÉK-hez 2014-ben csatlakozott önkéntesként a tematikus városi séták kapcsán, 2017 óta a KÉK Városi Séták projektjeinek vezetője. Laikus és szakmai csoportoknak is gyakran vezet városi sétákat Budapesten, és új témák kidolgozásában is aktívan részt vesz. 2018-2020 között három évig volt a Budapest100 egyik projektvezetője, a szervezési feladatok mellett a projekt szakmai szempontjait érvényesítve. Fontosnak tartja a helyiek érdeklődésének felkeltését a város épített örökségével kapcsolatban, illetve a turisták és helyiek számára is könnyebben érthetővé tenni Budapestet.

Ez is érdekelhet