Formula tábor
Formula tábor
Jun
20.
2016 June 20., Monday 00:00 óra
Jelentkezési határidő
2016 June 20., Monday 00:00 óra

Közgazdászok, szociológusok, antropológusok, építészek, régészek, designerek, urbanisták, kommunikációsok, tájépítészek, kertészek, biológusok, formatervezők, grafikusok, informatikusok, kulturális menedzserek, médiaművészek, mérnökök vállalkozók, figyelem!

 

– Emlékszel azokra a pillanatokra, amikor megláttál egy szép, de romos épületet vagy egy elhagyatott várat, és rögtön beindult a fantáziád, hogy mi mindent lehetne kezdeni vele, mennyi újjáélesztési lehetőséget rejt magában egy elhagyatott tér?
– Szeretnél egy szakértői csapattal ötletelni, megoldásokat megfogalmazni, majd holisztikus módon javaslatokat kidolgozni arra vonatkozóan, hogy milyen funkciókat kapjon a gyalui Rákóczi-Bánffy kastély?
– Szeretnéd, ha a te innovatív ötleteidre is végre kíváncsi lenne valaki, és megtanulhatnád, hogyan kell egy koncepciót termékké, megoldássá, szolgáltatássá formálni?
– Szeretnéd idén értelmesen eltölteni a kötelező nyári gyakorlatodat?

 

Akkor NEKED szól a FORMULA tábor!

 

A hat napos tábor célja, hogy összehozzunk különböző területeken tanuló és dolgozó fiatal szakembereket, azért, hogy együtt gondolkodjanak, számtalan nézőpontból világítsanak rá egy-egy problémára; készségeiket, szerteágazó tudásukat kamatoztassák, és megtanulják ötleteiket innovatív és hatékony megoldássá, szolgáltatássá formálni. A holisztikus tervezés módszere segítségével kreatív, innovatív megoldások, stratégiák kidolgozását tűzzük ki célul a különböző szakterületek nézőpontjainak és módszertanának ütköztetésével és integrálásával.

 

Az idei FORMULA tábor műhelyfoglalkozásai a gyalui Rákóczi-Bánffy kastély felújításának lehetőségei és jövőbeli funkciójának központi témakörére épülnek.

 

Dedushkov Maxim – designer, ügyvezető @ Dedushkov.com
Maxim 2008 óta van aktívan jelen a designszektorban, innovatív és holisztikus szemléletmódjának köszönhetően számos előremutató kezdeményezés ötletadója: A Hello Wood nemzetközi alkotótábor egyik alapítója; a Design Terminál által szervezett holisztikus nyári designegyetem, a HOLIS létrehozója; a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem keretein belül egykor működő MOME line – designműhely alapítója; a MOME user interface designer és user experience tanfolyam, a Digitális Design kurzus alapítója; és a Budapest Design Meetup előadássorozat megteremtője.

 

Smiló Dávid – építész, kritikus, alapító @ paradigma:ariadné
Dávid közel tíz éve próbálja nyilvánosság elé tárni és érthetővé tenni az épített környezet átalakulását működtető folyamatokat és intézményrendszert. Ebbéli elhivatottsága miatt rádiózott öt évig a Tilosban, alapított építészeti lapot, szervezett megannyi konferenciát és publikál rendszeresen a legkülönbözőbb fórumokon építészeti kritikákat, elemző szövegeket. 2008 és 2010 között az Építész Szakkollégium elnöke, 2012 óta a József Attila Kör tagja. 2016-ban Csóka Attila Róberttel, Molnár Szabolccsal és Titkos Ádámmal a paradigma:ariadné alapítója, mely stúdió keretein belül építészeti tervezéssel és kultúra managementtel foglalkozik.

 

Koltai Tomi – biológus, társalapító @Gourmet Garden Kft.
Tomi biológus, az utóbbi időben városi zöld felületek, zöld homlokzatok, beltéri vertikális kertek és az intézményi kertészkedés foglalkoztatják. Kutat, dolgozik, önkénteskedik, kapcsolatokat és együttműködéseket épít, a rendszerszemléletű megközelítésben hisz.

 

Pais Panni – designer, a Cellux Csoport alapítója
Gyerekként nyomozó szeretett volna lenni, megfigyelni, elemezni és problémákat megoldani már kiskorában is szeretett. Ezeknek a tulajdonságoknak szakmai pályafutása során is hasznát veszi. Szociológusként végzett az ELTE-n és formatervezőként a MOME-n. 2013-ban diplomamunkája Formtervezési Díjas lett. Több nemzetközi workshopon való részvétel után igazi rajongója a csapatmunkának és a multidiszciplinaritásnak.

 

Szabó Márton – stratégiai tanácsadó @ Mito, alapító, ügyvezető @ Koin
Már lassan 20 éve dolgozik az online media különböző területein. Pályafutását a Művelődési és Közoktatási Minisztériumban kezdte, később egy hazai reklámügynökség interaktív részlegét vezette, majd a Proudnál dolgozott. Részt vett az iWiW megalapításában, annak 4 évig ügyvezetője volt, a cég felvásárlása és beolvasztása után pedig az Origo Zrt.-nél töltött be különböző pozíciókat. Jelenleg a Koin nevű startup-ot vezeti és ezzel párhuzamosan a Mitonál stratégiai tanácsadó.

 

Mata Juli – designer, felfedező, partner @Lab Coop
Az elmúlt 4 évben digitális termékek kitalálásában, tervezésében tevékenykedett, előtte művészeti-tech területek határán designkutatással és városfejlesztési, majd kulturális projektekkel foglalkozott 5 évig különböző európai országokban. Jelenleg a partnerségben tulajdonolt és működtetett digitális termékügynökség új kalandjai és tervei tartják lázban. Rendszerben szeret gondolkodni, sokszor káoszban dolgozik. Foglalkoztatják a design társadalmi, gazdasági, mindennapi élet kérdéseire adható válaszai, a multidiszciplináris csapatmunkát kulcsfontosságúnak tartja.

 

Mi a jelentkezés menete?
A táborban való részvétel ingyenes. 40 résztvevőt tudunk fogadni, akik számára a szakmai programokon kívül szállást és a napi 3 étkezést biztosítunk. Továbbá, a Kolozsvár  Gyalu útvonalon a résztvevők szállítását is vállaljuk.

 

A jelentkezéshez kérjük regisztrálj az alábbi űrlap segítségével egy rövid bemutatkozó levéllel, amelyben kifejted, hogy milyen szakmai háttérrel rendelkezel, miért szeretnél részt venni a táborban, és mit tudsz hozzáadni a táborban folyó munkához.

 

Jelentkezési határidő: 2016. június 12., vasárnap este 21 óra. Visszaigazolás: 2016. június 13.

 

Az esemény partnere a Traditio Transylvanica Alapítvány.

Ez is érdekelhet