Kreatív Kolozsvár Kávézó a Kolozsvári Magyar Napokon
Kreatív Kolozsvár Kávézó a Kolozsvári Magyar Napokon
Aug
16.
2017 August 16., Wednesday 00:00 óra
Jelentkezési határidő
2017 August 16., Wednesday 00:00 óra

Idén is izgalmas programmal készülünk a Kolozsvári Magyar Napokra. Visszajelzéseitek alapján, ezúttal délutánra terveztük előadásainkat.

 

A Kreatív Kolozsvár Kávézó programja (kivonatolt program, a részletes leírást lásd az esemény végén):

 

Augusztus 16, szerda, 17:00
#startuptransylvania #urbanstartupecosystems
Bemutatnak és a beszélgetésben részt vesznek:
– Ionuț Țața, a Brassói Innovációs és Technológiai Klaszter elnöke,
– Florin Vilcea, a temesvári INCUBOXX igazgatója
– Cristian Dascălu, a ClujHUB társalapítója
– Carmen Ciobanu, az Impact HUB Kolozsvár igazgatója
– Farkas András, a PONT Csoport társalapítója, stratégiai fejlesztő.
A beszélgetés román nyelven zajlik.

 

Meddig tart az együttműködés, és honnan kezdődik a versengés az erdélyi városok között? Az európai startup-piacon való pozicionálásban Erdély és Románia még mindig a háttérben kullog. A kérdés egyáltalán onnan indul ki, hogy alkalmas-e a térség humán potenciálja arra, hogy innen ugorjanak ki életképes startupok, és egyáltalán megerősödjön a vállalkozási kedv. És ha igen, akkor az is kérdés, mire van szükség, hogy ez a potenciál életképes vállalkozásokká formálódjon. Temesvár, Kolozsvár, Brassó, más városok, illetve egész Erdély helyzetét vesézzük ki meghívottainkkal, azt járjuk körül, miként kellene a városok egymást segítsék, és melyik az a pont, amikortól inkább ezek versengése fejlesztheti a teljes erdélyi ökoszisztémát.

 

Augusztus 17, csütörtök, 17:00
#egyensúly
– Márky Ádám, a Mindful Leadership ügyvezetője: „Mindfulness: a siker és az egyensúly kulcsa”
– Fekete Kinga, a Prezi mindfulness trénere – „Az érzelmi intelligencia jelentősége az üzleti életben”
– Kerekasztal-beszélgetés: Márky Ádám (Mindful Leadership), Fekete Kinga (Prezi), Koltai Tamás (Grofie)

 

A mindfulness-szel (magyarul: tudatos jelenlét) kapcsolatos kutatások ugrásszerűen emelkedtek az elmúlt években, arra keresve a választ, hogy vajon a tudatos jelenlét gyakorlása jótékony hatással van-e az emberek mindennapjaira, munkavégzésére, kreativitására? Ezek a kutatások azt mutatják, hogy a mindfulness szemléletváltással és a hozzá fűződő gyakorlatokkal nagymértékben csökkenthető a stressz, a szorongás, javul a teljesítmény, és emelkedik az egyén elégedettségi szintje. Bevezető előadásaink után, egy kerekasztal-beszélgetés keretében – további szakértők bevonásával – arra is válaszokat keresünk, hogy milyen az ideális munkakörnyezet, és milyen külső tényezők befolyásolják pozitívan a hatékony munkavégzést.

 

Augusztus 18, péntek, 17:00
#márkaépítés #felelősségvállalás
– Györffy Kinga, Personal Brand Institute, storytelling tanácsadó, egyetemi oktató: Tűnj ki a szürkeségből! Storytelling és személyes márkafejlesztés mesterfokon
– Mészáros Róbert, BrandBirds: Brand a lelke mindennek! Így építsd “brandesen” a márkád vállalkozóként
– Csúsz István, DrPrezi Europe: Bemutatkozik a Prezi NEXT
– Kerekasztal-beszélgetés: Györffy Kinga (PBI), Mészáros Róbert (Brandbirds), Csúsz István (DrPrezi Europe), Felméri Erzsébet MOL Romania)

 

A reklámzajra és az egyre növekvő konkurenciára az egyedi, megkülönböztethető személyiséggel rendelkező brandek jelentenek megoldást. A brand nem a designelemek, a szlogen, a logó és a minőségi termék összessége, hanem az ezek által az emberekben kialakult kép, elvárás, ígéret. Minden információ hatással van a kialakult képre, az image-re és a brandre, amit folyamatosan gondozni és építeni kell, hogy fenntartható legyen a vásárlók bizalma.
A márkaépítés mikéntjével ismerkedünk meg ezen a napon, és megvizsgáljuk azt is egy kerekasztal- beszélgetés keretein belül, hogy milyen kapcsolat alkulhat ki a civil és az üzleti szféra között, milyen kölcsönhatásban vannak egymással a társadalmi felelősségvállalási (CSR) programok.

 

Rendezvényeink mindenki számára ingyenesek!
Szélessávú internetet, kávét és felfrissülési lehetőséget biztosítunk látogatóinknak.

 

A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (HU) a Nemzeti Tehetség Program révén és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (RO)

Ez is érdekelhet