Kulturális üzleti modellek
Kulturális üzleti modellek
Apr
19.
2016 April 19., Tuesday 18:00 óra
Jelentkezési határidő
2016 April 19., Tuesday 18:00 óra

Független színházi- és kulturális üzleti modellekről szól következő Kreatív Kolozsvár estünk. A szórakoztató színházat általában szembeállítják a komoly művészi értéket hordozó előadásokkal. De vajon milyen az a szórakoztató színház, amelyiknek szintén komoly művészi értéke van?

 

Orlai Tibor független színházi producer évente 4-5 új előadást hoz létre, van olyan produkció, amely több mint 250 előadást ért meg. Jelenleg 25 darabot tart repertoáron és évente 400 előadást játszanak. Szerinte a közönség nem szakmai kategóriákban gondolkodik: az a színház érdekli, ami reflektál az ő hétköznapjaira, legyen szó kosztümös, modern, szórakoztató vagy drámai előadásról.

 

Kulcsár Viktória 2012 őszén nyitotta meg a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházat. Hosszú évek kultúraszervezői tapasztalata azt mutatta, hogy szükség van egy olyan házra, intézményre, ahova a független alkotók, együttesek és előadóművészek együtt beköltözhetnek, ezáltal jobban racionalizálják működésüket. Az intézmény célja egy aktív, működő háttér, egy kreatív alkotói bázis, szellemi műhely létrehozása, ahol számos produkció és projekt elő- és utóélete nyerhet biztonságot azáltal, hogy próbák, díszletmunka, jelmezkészítés, zártkörű munkabemutatók valamint irodai munka és pályázatírás folyhat itt.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Arra kérünk benneteket, hogy regisztráljatok az eseményre április 18., 21 óráig a Kplusz weboldalán: http://kplusz.ro/kreativ-kolozsvar-est-kulturalis-uzleti-modellek/
Az előadás a K+ program keretében valósul meg.

Ez is érdekelhet