F2F – Fiatalok a fiatalokért mentorprogram
F2F – Fiatalok a fiatalokért mentorprogram
Oct
03.
2022 October 3., Monday 09:00 óra
Jelentkezési határidő
2022 October 1., Saturday 23:00 óra

A F2F – Fiatalok a fiatalokért egy ingyenes vállalkozói mentorprogram, amely három  napos workshopból és azt követően közel öt hetes mentoringból áll.  A program alatt saját ötletetek, vállalkozásotok megvalósításán dolgozhattok együtt mentorokkal, szaktanácsadókkal és trénerekkel, átbeszélitek az elképzeléseiteket, segítenek megtervezni a legfontosabb lépéseket és támogatnak titeket, hogy biztosabban megálljátok a helyeteket a piacon. A tudás és a gyakorlat mellett a legjobb csapat egy 2 000 eurós díjat vihet haza, amelyet egy vállalkozókból, szakértőkből álló zsűri ítél meg a program nyílt napján, a bemutatóitok alapján.

 

Kiket várunk? 

 

18-35 év közötti fiatalokat, akiknek ötletfázisú vagy annál már előrébb tartó vállalkozásuk, társadalmi (szociális) vállalkozásuk van, és amelynek termékei, szolgáltatásai szintén fiataloknak szólnak.

 

Legalább 2 fős csapatban jelentkezhettek október 1-ig a JÖVÖK gombra kattintva.

 

PROGRAM

 

 

Október 6., csütörtök – 18 óra – ELSŐ TALÁLKOZÓ (jelenléti)
Helyszín: XPonential Transylvania Coworking and Office, Kolozsvár, Magyar utca (B-dul 21 Decembrie 1989), 16. szám

Azért fontos, hogy részt vegyél ezen a találkozón, mert itt lesz lehetőséged megismerkedni a többi csapattal, a mentorokkal, a szaktanácsadókkal, itt beszéljük át a program részleteit és  feltehetitek a programmal kapcsolatos kérdéseiteket.

 

Október 7-9. , péntek-szombat-vasárnap – SPEED-UP WORKSHOP (jelenléti)
Helyszín: XPonential Transylvania Coworking and Office, Kolozsvár, Magyar utca (B-dul 21 Decembrie 1989), 16. szám 

 

Három napos intenzív workshop a Karson Consulting stratégiai tanácsadóival, Hűvös Ágnessel és Orosz Adriánnal.

 

Erre számíthattok a 3 napban:
– Megnézzük, hogy a vállalkozásotok vagy vállalkozási ötletetek mennyire kiforrott, átbeszélitek, hogy mi mindent kell felépíteni ahhoz, hogy az ötletből üzlet legyen.– Kiválasztjátok, hogy mi az, amit a saját piacotokon tesztelni szeretnétek. Ez akkor is hasznos, ha működő vállalkozásotok van, de valamiért az értékesítés vagy az ügyfelek lojalitása nem olyan, mint szeretnétek.– Összegzitek, hogy mi mindent kell tudnotok a piacról és a saját vállalkozásotokról ahhoz, hogy sikeresek lehessetek.– Három hónapos akciótervet készítetek, hogy átlátó legyen számotokra minden konkrét lépés, amelyeken végig kell mennetek.– Felépítitek egy piaci validáció tervét, ebben a fázisban már a  mentorotok is segítségetekre lesznek. 

 

 

Október 10. – november 10. – MENTORÁLÁS
online/offline, megegyezés szerint

A mentorálás közel öt hetes folyamat, ahol tapasztalt felsővezetők, vállalkozók és tanácsadók segítik a csapatokat a kitűzött célok elérésében vagy újrafogalmazásában.

 

A program során kaptok egy saját mentort. A mentorotok olyan tapasztalt vállalkozó lesz, akihez sok kérdéssel fordulhattok. A mentorálás alatt:

– megkezditek a piaci validációt.– ennek tapasztalatairól és minden más kérdésről kérhetitek a mentor véleményét, segítségét, hetente egyszer egy egyórás találkozó alatt, online vagy offline, a mentorral való megegyezés szerint.– fordulhattok szaktanácsadókhoz, akik konkrét területeken segítenek (pénzügy, HR, marketing, menedzsment/leadership), hetente fél órában, online vagy offline, egyeztetés alapján.

 

November 10., csütörtök – PITCH WORKSHOP és felkészítő a nyílt napra (jelenléti)
Helyszín: XPonential Transylvania Coworking and Office, Kolozsvár, Magyar utca (B-dul 21 Decembrie 1989), 16. szám

A befektetőknek tartott rövid és lényegre törő bemutatón fogtok dolgozni, amellyel ismertetitek a vállalkozásotok, ötletetek a befektetők, a partnerek és a zsűri előtt.  Átnézitek a kulcsinformációkat, amelyeket tartalmaznia kell bemutatótoknak.

 

November 12., szombat – NYÍLT NAP
Helyszín: Kolozsvár, tervezés alatt

Minden csapat bemutatja a vállalkozását, visszajelzést kaptok a zsűritől, és megünnepeljük együtt az elért eredményeket.

 

Az F2F-Fiatalok a fiatalokért mentorprogram szervezője a Kreatív Kolozsvár, partnere a RIF – RMKT Ifjúsági Frakció és a Magyar Ifjúsági Központ.

 

A Kreatív Kolozsvár a PONT Csoport programja, az esemény része a K Plusz keretprogramnak. A K Plusz programot Magyarország Miniszterelnöksége támogatja a Nemzeti Tehetség Program révén. A K Plusz éves támogatási keretösszege 20 millió forint.

Ez is érdekelhet