Színház- és kultúraszervezői workshop
Színház- és kultúraszervezői workshop
Apr
18.
2016 April 18., Monday 00:00 óra
Jelentkezési határidő
2016 April 18., Monday 00:00 óra

Színház- és kultúraszervezői workshopot szervezünk azok számára, akiket érdekelnek a független-, projektalapú színházi modellek. Körbejárjuk az üzleti alapú (értsd: önfenntartó, államilag nem támogatott) színházcsinálás mikéntjét két olyan szakemberrel, akik maguk építették fel társulatukat vagy kulturális intézetüket. Választ keresünk arra, hogy mi fán terem a színházi producer, mit jelent az üzleti tervezés a kultúra területén, mely üzleti modellek érvényesülnek leginkább, milyen sajátossággal bír az alternatív-, független-, bulvár-, vagy művészszínház, mit kell tudni a szerzői jogokról, kié az elkészült előadás, kié a dráma szövege, miért fontos a casting.

 

Előadóink: Orlai Tibor (http://orlaiprodukcio.hu/) akinek produkciós irodája jelenleg 25 előadást tart repertoáron és évente 400 előadást játszik, illetve Kulcsár Viktória, a Jurányi Művészeti Inkubátorház vezetője (http://juranyihaz.hu/).

 

A képzésre 20 jelentkezőt tudunk fogadni. Csak akkor jelentkezz, ha vállalni tudod a workshop teljes időtartamán való részvételt. Jelentkezni egy rövid szakmai bemutatkozóval lehet, kitérve az eddig szervezett vagy ezután szervezendő művészeti produkciókra – mindezt a Kplusz weboldalán: http://kplusz.ro/szinhaz-es-kulturaszervezoi-workshop/

 

Ha kérdésed van a workshoppal kapcsolatban, akkor írj a kreativkolozsvar@pontgroup.org e-mail címre.

 

A részvétel ingyenes, a résztvevők számára ebédet biztosítunk.
Jelentkezési határidő: 2016. április 11. Visszaigazolás: 2016. április 5.

Ez is érdekelhet