UX design – avagy hogyan tervezz olyan alkalmazást, amit szeretnek és használnak az emberek
UX design – avagy hogyan tervezz olyan alkalmazást, amit szeretnek és használnak az emberek
Feb
07.
2017 February 7., Tuesday 18:00 óra
Jelentkezési határidő
2017 February 7., Tuesday 18:00 óra

Pásztor Dávid, a UX studio alapítója tart előadást a következő Kreatív Kolozsvár esten 2017. február 7-én 18 órától a Minerva Házban (Jókai/Napoca u., 3. sz., I. emelet). Előadásából megtudhatjuk, hogy milyen alapvető szabályszerűségei vannak az információt közvetítő felület (legyen az egy szolgáltatási weboldal vagy egy telefonos alkalmazás) és a felhasználó közötti intuitív kommunikációnak. Dávid arról is beszélni fog, hogy milyen elméleti kutatások állnak a felhasználói élmény megteremtésének hátterében, amelyek elvezetnek az ötlettől a hatékony, helyes, használható kivitelezésig. Majd arról is mesélni fog, hogyan vezetett útja az eladott legókból vásárolt számítógéptől a fojtogató irodán keresztül a saját cégig.

 

„A festőnek egyszerű a dolga. Azt a képet kell megfestenie, amit a néző látni fog.” – mondta Paul Valery a XX. század elején, és ezzel egyszersmind a felhasználói élményen alapuló iparág alapmondatát is lefektette – bár nem szándékosan. Azóta is ezzel a problémával küzd minden vállalkozó, hiszen azt a szolgáltatást kell létrehoznia, amit a vásárló használni fog. Vagy nem fog. A kettő között pedig a felhasználói élmény (user experience) jelenti majd a legnagyobb különbséget.

 

A belépés ingyenes, ám a helyek száma korlátozott! Kérjük, jelezd részvételi szándékodat a www.kplusz.ro honlapján levő regisztrációs űrlap segítségével.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ez is érdekelhet